Hlavní obsah

Krvavá lázeň, pak Pastrňák rozjel demolici Ovečkina a spol. Česká hvězda v nové roli válí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čekání na gól ukončil po dlouhých deseti zápasech, ale od té doby nasázel už pět branek ve čtyřech duelech. Český kanonýr Bostonu David Pastrňák se v NHL znovu dostává do ráže, když tentokrát nastartoval obrat proti Washingtonu (7:3), na němž se podílel dvěma góly a asistencí. Po zápase pak byl vyhlášen první hěvzdou duelu. Jeho formu si pochvaluje i kouč Bruins Bruce Cassidy.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Český útočník David Pastrňák (vlevo) a spoluhráč z Bostonu Erik Haula oslavují gól proti Washingtonu.

Článek

Než se ve Washingtonu dostal ke střeleckému slovu Pastrňák, udál se ještě jeden důležitý okamžik, který zrodil dalšího z hrdinů zápasu. Když už v první třetině vedli Capitals po dvou gólech Shearyho 2:0, snažil se Brad Marchand dorazit puk do brány domácích, jenže v tom ho přetáhl hokejkou přes obličej Nic Dowd.

Proslulému tvrďákovi Bostonu se řinula z nosu na led krev a musel se svěřit do péče lékařů. Ale jen na krátce, s krvavou jizvou v obličeji, s nacpanými tampony v nose, se vrátil na led a začal se rodit zvrat.

V přesilovce nejprve nabil Pastrňákovi na úvodní gól a o čtyřicet sekund později si oba borci role vyměnili. „Tohle nikoho z nás nepřekvapilo, vidíme ho takového každý den," okomentoval Marchandovu nezlomnou bojovnost Matt Grzelcyk, jenž mimochodem zaznamenal gól a čtyři asistence.

Bruins poté doslova gólově explodovali ve druhé třetině, což odskákal i náhradní brankář Vítek Vaněček. Hned z první střely jej po úniku dva na jednoho a přesné přihrávce od Taylora Halla překonal Pastrňák.

V bostonském táboře tak znovu kvitují, jak si český snajpr dobře vede se svými novými spoluhráči ve druhé útočné formaci, kam byl přesunut z elitního útoku.

„No ano, Hall hraje s Pastrňákem hodně rád. Stejně jako dříve Krejčí. Kdo by s ním také nehrál rád, že?" poznamenal kouč Cassidy v rozhovoru pro Boston Herald s narážkou na to, že David Krejčí, momentálně působící v Olomouci, si dříve stěžoval, že nehraje s Pastrňákem častěji.

„Ale tihle kluci si v poslední době hodně sedli," pochvaloval si dále trenér souhru Halla s českým reprezentantem.

„Nakonec je to o tom, že puk se musí dostat do brány. Pasta i já máme někdy tendenci to přehrávat a dávat přihrávky navíc. Dneska to ale vypadalo, že puky létaly na bránu v pravý čas. Je to velká zábava hrát tímhle způsobem," těší Halla.

Triumf ve Washingtonu symbolicky uzavřel ve třetí třetině brankou na 7:3 bojovník Marchand. To hvězda domácích Alexander Ovečkin zaznamenal v utkání jen jednu asistenci.

Reklama

Související témata: