Hlavní obsah

Kubalík má nového spoluhráče. Detroit posílí zkušený obránce

Hokejový obránce Shayne Gostisbehere podepsal roční smlouvu s Detroitem a v NHL tak bude nově hájit barvy Red Wings. Třicetiletý Američan si podle informací zámořských médií vydělá 4,125 milionu dolarů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Kubalík bude mít v Detroitu nového spoluhráče. Michiganský klub posílí obránce Shayne Gostisbehere.

Článek

Gostisbehere naposledy hrál v Carolině, kde mu po sezoně skončila šestiletá smlouva na 27 milionů dolarů původně uzavřená s Philadelphií.

Juniorský mistr světa z roku 2013 v NHL zatím odehrál 538 zápasů, vstřelil 87 branek a přidal 224 asistencí. Ve 32 utkání play off skóroval dvakrát a na šest gólů přihrál. Vedle Philadelphie a Caroliny hrál účastník Světového poháru v roce 2017 i za Arizonu.

Carolina si naopak pojistila dánského brankáře Frederika Andersena, který v dresu Hurricanes odehrál svou druhou sezonu. Klubu se upsal na další dva roky a vydělá si 6,8 milionu dolarů.

"Frederik byl v play off neuvěřitelně stabilní a byl naší oporou v posledních dvou letech," řekl generální manažer Don Waddell. Carolina by tak do příští sezony měla jít se stejnou brankářskou dvojicí, jako do minulého ročníku NHL. Již dříve totiž podepsal nový roční kontakt Fin Antti Raanta.

Andersen přišel do Caroliny před dvěma lety z Toronta a v poslední sezoně odchytal 34 utkání s průměrem 2,48 inkasované branky na zápas a úspěšností 90,3 procenta. V devíti duelech play off měl úspěšnost 92,7 procent a průměr 1,83. Účastník pěti světových šampionátů v základní části NHL dosud nastoupil do 479 zápasů, dalších 62 přidal v play off. Vedle Toronta a Caroliny chytal i za Anaheim.

Reklama

Související témata: