Hlavní obsah

Kulišárna na oslavu jubilea. McDavid vymyslel další mazaný gól

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Absolutní nadvláda nad celou NHL jako v předchozí sezoně je momentálně minulostí. Edmontonský kapitán Connor McDavid přesto stále ukazuje, jaký je kalibr. Na výhře 3:2 v Los Angeles se podílel chytrým gólem i suše proměněným nájezdem v rozstřelu.

Foto: Gary A. Vasquez, Reuters

Connor McDavid předvedl svoji genialitu

Článek

Není to tak dávno, co využil gólmanovy masky ke vstřelení branky nováček týmu Kings Alex Laferriere, který z rohu přelstil Connora Hellebuycka z Winnipegu. Tentokrát použil stejnou medicínu McDavid. Ve druhé třetině z nulového úhlu nadzvedl puk, který se pak od přilby Cama Talbota odrazil za čáru a Oilers tím nastartovali obrat ze stavu 0:2.

„Kings se prezentují jedinečným stylem a když na takový způsob hry nejste připraveni, může to být dlouhá noc. Odvedli jsme ale dobrou práci, zvýšili jsme pracovní morálku a ukázali, na co máme,“ hodnotil McDavid svůj 600. zápas.

Za poslední dva roky se mezi Edmontonem a LA rozjela solidní rivalita, kterou přiživily dvě série play off. V obou uspěli Oilers a radovali se i v noci na neděli. V rozstřelu se hosté trefili třikrát včetně precizního McDavida, rozhodující trefu ale zaznamenal čerstvě 37letý Derek Ryan

„Byl jsem nadšený, když jsem ho viděl dát ten gól. Pěkná oslava pro našeho veterána, který má v kabině velké slovo,“ líčil týmový lídr a chválil i gólmana Stuarta Skinnera. „Dal nám čas, abychom se dostali do hry. Když chytá takhle, víme, že můžeme něco vybudovat.“

McDavid během šesti stovek utkání posbíral 897 bodů za 316 gólů a 581 asistencí. V historii NHL nahromadili víc v prvních 600 startech pouze Wayne Gretzky (1451), Mario Lemieux (1215), Mike Bossy (921) a Peter Šťastný (901).

„Kdykoli se o vás mluví spolu s těmito chlapíky, děláte něco dobře. Neuniká mi, jak moc to znamená,“ prohlásil McDavid, aktuálně sedmý muž sezonních statistik. S 13 góly a 34 asistencemi ztrácí 12 bodů na vedoucího Nikitu Kučerova z Tampy (25+34). Pro pětinásobného vítěze Art Ross Trophy ale není problém zlikvidovat během pár utkání i tuhle ztrátu.

Reklama