Hlavní obsah

Nečas se vrátil domů. Dechberoucí atmosféra, Žďár mi vždycky zůstane v srdci, rozplývá se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znovu si zahrál zápas tam, kde vykročil k velké kariéře. Hokejista Martin Nečas se představil v pátečním charitativním utkání Hvězdy 2022 ve Žďáru nad Sázavou. Jako kapitán jednoho z týmů si užíval atmosféru vyprodaného čtyřtisícového zimáku, kde se do patnácti let zlepšoval v hráče světových kvalit. „Parádní, že jsem si tu mohl s kamarády zahrát. Taková akce si zasloužila parádní, dechberoucí atmosféru. Moc jsem si to užil," usmíval se 23letý útočník Caroliny.

Hokejové hvězdy rozzářily Žďár. Pastrňák, Voráček, Nečas a spol. nadchliVideo: Sport.cz

 
Článek

Beznadějně zaplněný stadion takový rachot ještě nezažil. Hvězdy v čele s Voráčkem, Pastrňákem nebo právě Nečasem předvedly třináctigólovou přestřelku. Tým rodáka z nedalekého Nového Města na Moravě nakonec padl těsně 6:7, Nečas zaznamenal poslední trefu utkání.

„Každý se snažil vyhrát, ale na výsledku tolik nezáleží. Zvítězila dobrá věc," radoval se mladý forvard. „Je dobře, že se přišli podívat mladí kluci a malí hokejisté. Snad je motivuje, když vidí v akci Pastu nebo Vorase."

Na místní zimák vzpomíná rád. „Vždyť jsem tu začínal s hokejem. Je parádní vidět tu známé tváře. Město tu žilo a žije hokejem. Každý den jsme se potkávali ne ledě a byli tu od rána do večera. Žďár mi vždycky zůstane v srdci," rozplýval se.

Z dvacetitisícového města na Vysočině se přes brněnskou Kometu vyhoupl až do NHL. Už čtyři sezony odehrál v dresu Caroliny. A v týmu Hurricanes nakonec zůstane, jelikož na začátku srpna prodloužil smlouvu o dva roky. „Jsem za to moc rád. Líbí se mi tam a jsem s klubem spojený od začátku kariéry v zámoří. A pokusím se ukázat, že mám na víc, než jsem zatím předvedl," líčil.

Líbí se mu i život ve městě Raleigh, kde klub sídlí. „Město je fajn, a navíc tam nejsem sám. Bydlím s přítelkyní a občas za mnou létá rodina," vysvětloval. Na novou sezonu se už intenzivně připravuje. „Už jsem devět týdnů v zápřahu," podotkl.

Tento týden si ale užil vedle charitativní akce i galavečer Zlatá hokejka. V anketě o nejlepšího hokejisty sezony obsadil osmé místo. A ocenil vítěze Ondřeje Paláta, který sesadil z trůnu pětiletého vládce Davida Pastrňáka. „Ondra si to zaslouží za poslední tři sezony. Vždyť získal dva Stanley Cupy. Předváděl skvělé výkony a je to i super kluk do kabiny," dodal.

Reklama