Hlavní obsah

Hvězdy rozzářily Žďár. Charitativní zápas s Voráčkem, Nečasem nebo Pastrňákem vynesl přes milion

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ochozy praskaly ve švech. Za téměř padesát let existence zimního stadionu ve Žďáru nad Sázavou tam ještě nikdy nesledovalo hokej tolik lidí jako páteční exhibici Hvězdy 2022. Kapitáni obou mužstev Jakub Voráček s Martinem Nečasem nalákali do svých týmů spoustu osobností, které odehrály mraky utkání v NHL a za reprezentaci. A to nejen hokejovou! Pozvání totiž přijala i řada fotbalových legend.

Hokejové hvězdy rozzářily Žďár. Pastrňák, Voráček, Nečas a spol. nadchliVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Více než čtyři tisícovky diváků uvnitř a další stovky venku před velkoplošnou obrazovkou viděly, že Martin Nečas v dresu Žďárských plamenů sice svým gólem uzavřel gólový účet, ale už nestihl odvrátit porážku 6:7 s týmem Nadace Jakuba Voráčka. „Atmosféra naprosto super, bylo tady natřískáno a hrálo se pro dobrou věc," těšilo kapitána vítězů, který se však na ledě dle svých slov trápil. „Cítil jsem se strašně. Ruce nefungujou, nohy nejedou, aspoň to zachraňuju hokejovým IQ," usmíval se.

Hned v sobotu ho čeká další exhibiční zápas, tentokrát v Letňanech při oslavách 20 let místního klubu. „Večer si dám dvě, tři piva a síly snad ještě zítra budou," doplnil. Za jeho tým skórovali někdejší mistři světa Jan Hlaváč či David Výborný a hned dvakrát David Pastrňák. „Měli jsme trochu starší tým, ale tak už si to mezi sebou domluvili kapitáni. Já jako kamarád musel hrát za Vorase, jinak by to ani nešlo," líčil bostonský útočník, jenž se zaskvěl ukázkovou akcí i při dodatečných nájezdech.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Jan Koller, Filip Král a brankář Milan Řehoř

Při nich se konečně prosadil i jeden z fotbalových hostů Jan Koller, který byl nejaktivnějším střelcem exhibice a také si vysloužil největší aplaus. „V první třetině jsem se nedotkl puku, pak jsem měl spoustu tutovek. Jenže proti mně stál vítěz Stanley Cupu, to se prosazuje těžko," litoval, že nepřekonal Pavla Francouze. „Kluci v kabině mě ale pořád povzbuzovali, že gól dám. Říkal jsem si, že bych si musel pomoct hlavičkou nebo jet sám na prázdnou branku," líčil Koller ještě předtím, než překonal z nájezdu Milana Řehoře.

O výsledek ale až tolik nešlo. Charitativní akce vynesla přes milión korun, konečnou sumu ještě zvýší dražba dresů. V nezvykle roli se v úvodních deset minutách exhibice předvedl Tomáš Rolinek. Místní rodák a kapitán mistrů světa z roku 2010 se postavil do branky Žďárských plamenů a udržel čisté konto. „Našel jsem gólmanský post jako koníčka po kariéře, takže když mám jít ještě na led, tak už jen chytat," říkal současný sportovní ředitel prvoligového béčka Pardubic.

V první třetině zlikvidoval i velkou příležitost Jiřího Tlustého, někdejšího reprezentanta. „Docela mě štve, že mně velkou šanci vychytal právě Rolas, ale měl pohotovou vyrážečku," chválil Tlustý, který s úsměvem obdivuhodně poklepával na Rolinkovy betony hned po zahozené tutovce. Celý zápas se nesl v přátelské a pohodové atmosféře. A diváci za třináctigólovou přestřelku a parádními góly hráče odměnili hlasitými ovacemi.

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Slovensko - Česko zítra 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko zítra 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko