Hlavní obsah

Lindblom je novým spoluhráčem Hertla v San Jose, upsal se na dva roky

Švédský hokejový útočník Oskar Lindblom bude hrát v NHL za San Jose, k jehož hlavním oporám patří Tomáš Hertl. Se Sharks podepsal dvouletou smlouvu na pět milionů dolarů jako volný hráč jen den poté, co ho ze zbytku předchozího kontraktu vykoupila Philadelphia.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejista Oskar Lindblom míří do San Jose

Článek

Flyers draftovali Lindbloma do NHL v roce 2014. V týmu působil pět sezon. Předloni se po půlroční léčbě zotavil ze vzácné formy rakoviny kosti a začal opět hrát. Získal pak Bill Masterton Memorial Trophy, ocenění za vytrvalost, sportovní přístup a oddanost hokeji.

V posledním ročníku absolvoval Lindblom v dresu Flyers 79 zápasů a připsal si 26 bodů za 12 branek a 14 asistencí. Cekem odehrál v základní části NHL 263 zápasů s bilancí 50 gólů, 47 nahrávek a 97 bodů. Za šest startů ve vyřazovacích bojích nebodoval.

S Philadelphií ho pojila od července 2020 tříletá smlouva, z níž ho však klub před posledním rokem vyplatil. Když tento krok Flyers v úterý oznámili, uvedli zároveň, že věnují Lindblomovým jménem 100 tisíc dolarů místní organizaci podporující rodiny postižené rakovinou.

"Bylo to velmi těžké rozhodnutí. Strávili jsme hodně času zvažováním všeho možného, než jsme k tomuto kroku dospěli," řekl generální manažer klubu Chuck Fletcher k odchodu švédského hráče.

Reklama

Související témata: