Hlavní obsah

Voráček má hvězdného parťáka. Gaudreau podepsal s Columbusem sedmiletou smlouvu

Hokejisté Columbusu získali na trhu s volnými hráči jednu z největších hvězd, které byly k dispozici. Novou posilou týmu je Johnny Gaudreau, který se nedohodl na pokračování v Calgary. S Blue Jackets podepsal lukrativní sedmiletý kontrakt na 68,25 milionu dolarů, v průměru vydělá téměř 10 milionů dolarů za sezonu.

Foto: Craig Lassig, ČTK/AP

Johnny Gaudreau, útočná ikona hokejistů Calgary, se v rámci NHL stěhuje do Columbusu.

Článek

V novém působišti se osmadvacetiletý Gaudreau potká i s Jakubem Voráčkem, jenž byl nejproduktivnějším hráčem týmu v minulém ročníku. První rok v zámoří, který strávil v juniorské WHL, má za sebou mladý obránce Columbusu Stanislav Svozil. Během letošního draftu si klub vybral dalšího talentovaného českého zadáka Davida Jiříčka.

"Johnny Gaudreau je superhvězdou NHL. Jde o elitního hokejistu, který dělá ještě lepšími hráče, jež má kolem sebe. Jsme vážně nadšení, že jsme mohli rozšířit tým o hráče takového kalibru," uvedl generální manažer Jarmo Kekäläinen.

Americký útočník má za sebou bodově nejlepší sezonu kariéry. Flames pomohl v základní části ke třetímu místu v Západní konferenci 115 body za 40 gólů a 75 asistencí, když nevynechal ani jeden z 82 zápasů. Více bodů v lize nasbíral jen Connor McDavid z Edmontonu (123). Gaudreau byl třetím nejlepším nahrávačem. V play off, kde přidal 14 bodů z 12 duelů, však ambiciózní tým ztroskotal právě na rivalech Oilers.

Gaudreaua si vybralo Calgary na draftu 2011 až ze 104. pozice. Od vstupu do ligy odehrál 602 zápasů základní části a nasbíral v nich 609 bodů (210+399). V play off zaznamenal za 42 startů 33 bodů (11+22).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články