Hlavní obsah

Ostrý loket do hlavy v NHL. Švéd si řekl o suspendaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naprostá zbytečnost. Do konce chybělo pár sekund, zápas NHL mezi Columbusem a Calgary byl rozhodnutý (3:1). Švédský obránce Flames Rasmus Andersson přesto na útočné modré sestřelil Fina ve službách Blue Jackets Patrika Laineho a dost hlasitě i zažádal o dodatečnou suspendaci.

Foto: Paul Vernon, ČTK/AP

Obránce Calgary Rasmus Andersson (v souboji vlevo) faulující forvarda Colombusu Patrika Laineho.

Článek

„Viděl jsem zásah do hlavy i to, jak Andersson nadskočil. Podle opakovaného záběru to byl pozdní hit, a to je nedovolené. Takže to necháme na NHL, aby se tím zabývala,“ snažil se krotit emoce kouč Columbusu Pascal Vincent.

Laine se v úvodu sezony trápil. „Hraju příšerně,“ zmínil spoluhráč Davida Jiříčka. Střelou do prázdné branky při power play Calgary si chtěl trochu vylepšit profil. Ale nestačil ani pořádně zamířit, když se do něj předloktím navezl Andersson. Sudí šestadvacetiletého viníka potrestali na pět minut plus do konce utkání, ale Laineho šel ještě mstít Erik Gudbranson, který přitom v sezoně 2021-22 v Calgary působil.

Pětadvacetiletý Fin byl chvíli mimo a pak se zvedal z ledu za pomoci kustoda hodně pomalu.

„Byl jsem trochu otočený zády, takže jsem to neviděl, ale Guddy měl očividně přehled a nelíbilo se mu to,“ prohlásil útočník Columbusu Johnny Gaudreau, který v Calgary strávil dokonce devět sezon a jeho odchod do Ohia loni v létě vzbudil velké pozdvižení.

„Do konce zápasu zbývaly snad dvě sekundy, takže to bylo zbytečné,“ dodal třicetiletý Američan. „Nelíbilo se mi to,“ mračil se skoro dvoumetrový Gudbranson, ale víc se nechtěl vyjadřovat.

Další vzájemný duel Calgary a Columbusu je na programu 25. ledna v Albertě. „Určitě přijde nějaká odveta. Ale já se do ní pouštět nebudu,“ pousmál se střízlík Gaudreau.

Reklama