Hlavní obsah

Malkin bude pokračovat v Pittsburghu, podepsal čtyřletou smlouvu

Nakonec je vše při starém... Ruský hokejový útočník Jevgenij Malkin se místo avizovaného vstupu na trh s volnými hráči dohodl v úterý na nové čtyřleté smlouvě s Pittsburghem na 24,4 milionu dolarů. Pětatřicetiletý centr tak zůstane v NHL věrný Penguins, s nimiž získal třikrát Stanleyův pohár v letech 2009, 2016 a 2017.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Domluveno. Ruský útočník Jevgenij Malkin prodloužil v NHL o další čtyři roky smlouvu s Pittsburghem.

Článek

Malkinovi končí osmiletý kontrakt na 76 milionů dolarů a kývl Pittsburghu na výrazně nižší smlouvu. Oproti dosavadnímu ročnímu příjmu 9,5 milionu dolarů bude brát o 3,4 milionu méně. Před uplynulou sezonou se Malkin podrobil operaci kolena a přišel o 34 zápasů. Ve 41 duelech si připsal 42 bodů za 20 branek a 22 asistencí. V sedmi zápasech neúspěšné série 1. kola play off s New York Rangers nasbíral šest bodů (3+3).

"Jevgenij je generační talent, na kterého se bude vzpomínat jako na jednoho z nejlepších hráčů v historii NHL. Jeho hokejový životopis a individuální úspěchy jasně vypovídají o tom, jaký je hokejista. Jsme nadšeni, že pokračuje ve své úžasné kariéře v Pittsburghu," řekl generální manažer Ron Hextall pro nhl.com.

Penguins si Malkina vybrali v roce 2004 jako dvojku draftu poté, co na prvním místě sáhl Washington po jeho krajanovi Alexandru Ovečkinovi. V historických klubových statistikách je třetí se 444 góly, 702 asistencemi i 1146 body. S 981 zápasy mu patří druhé místo za kapitánem Sidneym Crosbym (1108). Se 180 body za 67 gólů a 113 přihrávek ze 177 utkání se dělí o celkově 14. místo.

V roce 2007 získal Malkin Calder Trophy pro nejlepšího nováčka. Má také Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče ligy i Ted Lindsay Award pro nejlepšího hráče podle Hráčské asociace NHLPA z roku 2012 a Conn Smythe Trophy pro nejlepšího hráče play off z roku 2009. V obou ročnících ovládl i bodování základní části a dosáhl na Art Ross Trophy.

Reklama

Související témata: