Hlavní obsah

Chicago - Pittsburgh 3:5Malkin oslavil 1000. zápas gólem, Crosby přidal bodový ohňostroj

Aktualizováno

Hokejisté Chicaga se potápí, po sobotním debaklu v Bostonu prohráli i nedělní domácí duel s Pittsburghem. Vítězství 5:3 naopak potěšilo v dresu Penguins Jevgenije Malkina, který odehrál 1000. zápas v zámořské soutěži a jubileum oslavil i vstřelenou brankou. Plodný večer prožil kapitán Pittsburghu Sidney Crosby, který zaznamenal gól a tři asistence. Ve druhém nedělním zápase NHL porazil Columbus na domácím ledě Floridu 5:3.

Foto: Nam Y. Huh, ČTK/AP

Pro Jevgenije Malkina mělo utkání na ledě Chicaga speciální náboj - odehrál 1000. zápas v NHL.

Článek

Pittsburgh vedl ve 25. minutě už 3:0. Skóre otevřel po 64 sekundách Brock McGinn a na začátku prostřední třetiny zvýšili Malkin s Rickardem Rakellem. Chicago ještě před druhou sirénou snížilo na rozdíl jedné branky. Zblízka se prosadili Jujhar Khaira a Patrick Kane. Domácí vyrovnali v 56. minutě z nenápadné akce Philippa Kurasheva, ale za 57 sekund kontroval z dorážky Crosby. Výhru zpečetil Jeff Carter při power play.

"Byl to hodně emotivní večer, pro mě i mou rodinu. Věřím, že tady strávím i zbytek kariéry. Úžasný tým, úžasná organizace. Takový zápas není každý den, možná jednou dvakrát za život. Hodně emocí, hodně myšlenek. Ale především na to, že musíme vyhrát," líčil Malkin po utkání.

Pro Chicago byla nedělní porážka už čtvrtou v řadě a ze střídačky byla cítit chmurná nálada. "Je to frustrující. Především pro hráče, protože makají na doraz. Odehráli jsme lepší zápas než včera, ani za stavu 0:3 jsme se nevzdali. za to si tým zaslouží ocenění," podotkl kouč Blackhawks Luke Richardson.

V Chicagu zasáhl do hry jeden český hokejista. Obránce Pittsbrughu Jan Rutta strávil na ledě dvacet minut, během kterých si připsal dvě střely a jeden blok. Domácí gólman Petr Mrázek, který chytal o den dříve v Bostonu, plnil roli náhradního brankáře.

Florida nevyhrála potřetí za sebou a na vítězství Columbusu měl lví podíl gólman Daniil Tarasov, jehož bilance se zastavila na novém osobním maximu 47 úspěšných zákroků. Do branky Blue Jackets se přitom Tarasov postavil bezmála po měsíci, vedení týmu jej minulý týden narychlo povolalo z farmy v Clevelandu. "Před prvními střelami jsem byl dost nervózní, v NHL jsem se už dlouho neukázal," prohodil se spokojeným úsměvem hrdina zápasu po závěrečné siréně.

Florida dominovala v úvodní třetině, ale střelecká převaha 18:4 se do skóre nepromítla. Sice se ujala vedení gólem Matthewa Tkachuka, ale na druhé straně vyrovnal Jegor Činachov. Columbus otočil na začátku druhé třetiny trefou Kenta Johnsona, hosté srovnali krokem brankou Aarona Ekblada. Rozhodující akce se zrodila ve 42. minutě, v níž udeřil v oslabení Sean Kuraly. Poté zvýšili Johnny Gaudreau a Boone Jenner vedení na 5:2. V poslední minutě už jen zkorigoval prohru Colin White.

V dresu Panthers odehrál necelých 19 minut Radko Gudas, který si v utkání připsal čtyři střely a tři srážky. Tvrdý bek zůstal ve stastice plus/mínus na nule, ale během jeho jediného vyloučení vstřelil Columbus gól na 2:1.

Chicago - Pittsburgh 3:5 (0:1, 2:2, 1:2)
Branky: 30. Khaira, 37. P. Kane, 56. Kurashev - 2. McGinn, 23. Malkin, 25. Rakell, 57. Crosby, 60. Carter. Střely na branku: 32:25. Diváci: 21.182. Hvězdy zápasu: 1. Crosby, 2. Malkin, 3. Rakell (všichni Pittsburgh).
Columbus - Florida 5:3 (1:1, 1:1, 3:1)
Branky: 12. Činachov, 23. K. Johnson, 42. Kuraly, 48. J. Gaudreau, 59. Jenner - 8. M. Tkachuk, 37. Ekblad, 60. White. Střely na branku: 23:50. Diváci: 15.643. Hvězdy zápasu: 1. Tarasov, 2. J. Gaudreau, 3. Jenner (všichni Columbus).

Reklama