Hlavní obsah

Malý fanoušek NHL ukořistil hokejku. Urazil kvůli tomu 6 tisíc kilometrů

Pittsburgh/Praha

Na tenhle večer jen tak nezapomene! Konec čtvrtečního utkání mezi celky Pittsburgh Penguins a San Jose Sharks připravil milé překvapení pro malého fanouška Žraloků. Po závěrečném hvizdu si klučina šel plácnout s hráči a jeden z hokejistů mu daroval svou hokejku. Chlapec na utkání svého oblíbeného klubu přicestoval až z Norska. Jeho reakce Vás dostane.

Foto: Charles Leclaire, Reuters

Pravé křídlo San Jose Timo Meier v souboji o puk s kapitánem Pittsburghu Sidneym Crosbym.

Článek

Fanoušek získal cenný suvenýr. Musel kvůli tomu podniknout ale dlouhou pouť. Norsko je od pensylvánského Pittsburghu vzdálené více než 6000 kilometrů. Chlapec si ale kromě trofeje odnesl i parádní zážitek atmosféry utkání kanadsko-americké NHL.

A střetnutí toho nabídlo hodně. Góly, tvrdé srážky, vyostřené situace a hlavně vítězství Sharks, kteří si s Tučňáky poradili 4:0 i díky dvěma trefám Tomáše Hertla. Český útočník byl také po zásluze vyhlášen první hvězdou utkání.

Malého Nora obdaroval svou holí Timo Meier. Dvaadvacetiletý hokejista aktuálně valí za Sharks ve své třetí sezoně v NHL. Křídlo Žraloků se v utkání bodově neprosadilo, svým gestem ale Švýcar udělal chlapci obrovskou radost.

Meier prožívá zatím svůj nejlepší ročník. V 58 duelech si připsal už 51 bodů za 21 gólů a 30 asistencí. Hlavně se ale daří celému týmu. Sharks jsou druhým nejlepším celkem Západní konference za Calgary Flames.

Reklama

Související témata: