Hlavní obsah

Máš, co si zasloužíš! Otřesné svědectví českého reprezentanta, do kterého trenér v NHL kopal

Praha

Trenéra hokejistů Calgary Billa Peterse, kterého v pondělí jeho bývalý svěřenec Akim Aliu obvinil z rasismu, zažil na vlastní kůži. Český reprezentační obránce Michal Jordán pod čtyřiapadesátiletým koučem nastupoval v letech 2014 až 2016 za Carolinu v NHL a vzpomínky na něj by nejraději vymazal ze své paměti.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Michal Jordán (vpředu) přichází na sraz reprezentace.

Článek

Když rodák z Nigérie Aliu v pondělí na sociální síti oznámil, že Peters mu před deseti lety na farmě Chicaga v Rockfordu několikrát nadával do ne*rů jenom proto, že se mu nelíbil druh hudby, který si hráč pouštěl, Jordán neměl důvod tvrzení dnes třicetiletého hokejisty nevěřit.

Za dva roky si totiž s Petersem užil ažaž...

„Nikdy nepřeji žádnému člověkovi něco špatného, ale máš, co si zasloužíš, Bille. Po těch letech snahy dostat se do NHL jsem ho zažil jako zdaleka nejhoršího trenéra," napsal v úterý na svém Twitteru Jordán.

„Kopal do mě, jinému hráči zase během zápasů dával rány pěstí do hlavy. A pak předstíral, že se nic nestalo. Nemohl jsem uvěřit svým očím, k čemu může dojít v nejlepší lize na světě," ošívá se ještě teď obránce, který po druhé sezoně pod Petersem snahu o setrvání v NHL vzdal a zamířil do Ruska, kde po angažmá v Kazani obléká už třetím rokem dres Chabarovsku.

„Jsem šťastný, že už si takovými věcmi nemusím každodenně procházet," těší Jordána, který za národní tým nastoupil na loňských ZOH v Pchjongčchangu, Světovém poháru 2016 a čtyřech světových šampionátech.

Pro kanadskou televizní stanici TSN pak Jordán doplnil, že během jeho působení u Hurikánů došlo hned k několika fyzickým výměnám názorů mezi Petersem a hráči. „Během zápasu mě nakopnul dost silně do zad. Dokonce to viděli i jiní kluci,“ prohlásil rodák ze Zlína.

„Bylo to v době, kdy jsem se dostal do NHL, takže jsem nikomu nic neříkal. Nechtěl jsem, aby si o mě mysleli, že brečím. Se svým agentem jsme to drželi v tajnosti. Teď se ale začínají ozývat i jiní hráči, takže cítím, že můžu i já,“ uzavřel Jordán.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Trenér Calgary Flames Bill Peters.

Aktuálně z Calgary:
Vedení Flames v úterý oznámilo, že se tvrzením Akima Aliua zabývá a nebere jej na lehkou váhu. Všechno chce důkladně prošetřit, než vynese finální verdikt. Objevili se ale už dva tehdejší spoluhráči Aliua, kteří jeho verzi potvrdili. Peters byl od týmu prozatím odstaven, když v době dnešního tréninku zůstal na hotelovém pokoji a hráče na ledě vedl jeho asistent Geoff Ward. Na střídačce nebude ani v nejbližším utkání v Buffalu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články