Hlavní obsah

McDavid je nejlepším hráčem týdne NHL, skórující gólman Ullmark druhou hvězdou

Nejlepším hráčem uplynulého týdne v NHL byl vyhlášen nejproduktivnější hokejista ligy Connor McDavid z Edmontonu. Ocenění pro další hvězdy získali dva gólmani: Linus Ullmark z Bostonu, který vstřelil gól do prázdné branky, a John Gibson z Anaheimu.

Český bek k McDavidovi a spol.? Ve hře prý je zajímavý trejd. Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Šestadvacetiletý kanadský útočník McDavid v každém ze tří zápasů minulý týden zaznamenal dva góly, celkově si připsal šest branek a pět asistencí. Kapitán Oilers vévodí statistikám sezony v bodech (113), gólech (48) i nahrávkách (65).

Ullmark jako první gólman Bostonu a třináctý v historii vstřelil gól v utkání základní části NHL, když trefou přes celé hřiště do opuštěné branky soupeře při power play pečetil na 3:1 sobotní výhru Bruins nad Vancouverem. Předtím devětadvacetiletý Švéd vychytal vítězství 3:1 nad Ottawou.

Stejně starý Gibson nastoupil do tří zápasů Anaheimu a připsal si celkem 143 zákroků. Při porážce 3:4 v prodloužení s Floridou zlikvidoval 51 z 55 střel, poté měl 41 zásahů při výhře 4:2 nad Washingtonem a týden zakončil dalšími 51 zákroky, jimiž pomohl k vítězství 3:2 nad Carolinou.

Reklama