Hlavní obsah

Útočník Doan podepsal v NHL smlouvu s Arizonou, kde zářil jeho otec

Hokejový útočník Josh Doan podepsal v NHL tříletý nováčkovský kontrakt s Arizonou. V týmu Coyotes by tak mohl navázat na svého otce Shanea, jenž se stal klubovou ikonou a od roku 2021 v Arizoně působí v oddělení hokejového rozvoje.

Foto: Profimedia.cz

Josh Doan podepsal v NHL tříletý nováčkovský kontrakt s Arizonou

Článek

Jednadvacetiletého Doana si Coyotes vybrali během draftu v roce 2021 ze 37. pozice. Minulou sezonu a až dosud i v té probíhající hrál za tým Arizona State Sun Devils v NCAA. V tomto ročníku si za 39 zápasů připsal 38 bodů za 16 gólů a 22 asistencí a zastával roli kapitána.

S týmem reprezentujícím arizonskou státní univerzitu paradoxně sdílel Mullett Arenu v Tempe s Coyotes, kteří v hale pro pět tisíc lidí našli před startem této sezony azyl poté, co se klub nedohodl na smlouvě s majiteli stadionu ve městě Glendale, kde hrál 19 let.

Nyní se bude Doan hlásit v týmu Tucsonu v AHL, který je farmou Coyotes. "Tohle je další krok a posun správným směrem. Jsem z toho samozřejmě nadšený," uvedl Doan.

Jeho otec Shane sice nikdy nezískal Stanley Cup, ale je dvojnásobným mistrem světa a také vítězem Světového poháru. Kariéru ukončil po sezoně 2016/17 a byl dlouhou řadu sezon kapitánem Coyotes. Je držitelem mnoha klubových rekordů, vedle jiného si připsal nejvíce vstřelených branek (402), asistencí (570), bodů (972) i odehraných zápasů (1540).

Reklama

Související témata: