Hlavní obsah

Winnipeg - Montreal 0:1Montreal v sérii utíká, děkovat může především gólmanské star

Aktualizováno

Ve druhém kole hokejového play off NHL porazil Montreal, těsně 1:0, celek Winnipegu a v sérii se ujal vedení už 2:0 na zápasy. Děkovat může především gólmanovy Carey Priceovi, jenž zneškodnil všech 30 střel Jets. Utkání rozhodl jedinou brankou Tyler Toffoli. Série Vegas s Coloradme už se dostala do třetího duelu, po obratu v něm slaví hráči Knights, kteří snížili v sérii na 1:2.

Foto: Terrence Lee, Reuters

Brankář Montrealu Carey Price sleduje pokus Andrew Coppa v utkání 2. kola play off NHL proti Winnipegu.

Článek

Od stavu 1:3 na utkání v sérii prvního kola s Torontem, drží Canadians úžasnou bilanci. V play off zvítězili v pěti utkáních v řadě a do skvělé formy se dostala především ikona celku z provincie Quebeck - olympijský vítěz a jeden z miláčků montrealských diváků Carey Price.

30 zásahů, první nula ve vyřazovacích bojích letošního Stanley Cupu, a páté vítězství za sebou, takové výkony má za sebou třiatřicetiletý olympijský vítěz, který v kariéře nechytal za jiný klub, než za Montreal.

Druhý zápas série s Winnipegem měl zajímavé rozuzlení, taktická partie přinesla jedinou branku zápasu v oslabení, za to ale nádhernou. Jenom škoda, že ve Winnipegu stále nemůže na utkání přijít více než 2500 diváků, protože Toffoliho exkluzivní zásah by si určitě nabitější kulisu zasloužil.

Devětadvacetiletý forvard vyvezl na začátku druhé třetiny kotouč ze svéhou obranného pásma, i když by spousta hráčů volila variantu vyhození kotouče a odjezdu na střídačku, projel středním pásmem a pak předvedl nádhernou stahovačku, následovanou perfektním zakončením nad rameno Hellebuyckovi branky.

Velký tlak domácích ve třetí třetině už pokryl Price, který za poslední periodu zlikvidoval hned 13 střel. S jeho formou se bude kanadskému rivalovi z Winnipegu jen těžko série otáčet.

Už svůj třetí vzájemný duel měli před sebou hráči Vegas a Colorada. Ve městě hazardu se schylovalo již ke třetí výhře Avelanche. Posledních šest minut střetnutí ale vyšlo domácím dokonale, kritickou chvíli, ve které byli kousek od ztráty třetího duelu v řadě, přečkali.

Jonathan Marchessault s Maxem Paciorettym, dva zkušení borci, vzali odpovědnost na sebe a během necelé minuty překlopili duel na stranu Rytířů.

A dlužno podotknout, že to bylo zasloužené vítězství, vždyť domácí byli ve střelbě naprosto dominantní (42-20) a pro zdramatizování nepříznive se vyvíjející série udělali naprosté maximum. 10 500 diváku bude v T-Mobile Areně v příštím zápase sledovat pokus o vyrovnání v sérii, zatím Vegas ztrácí stále jeden zápas.

Play off NHL - 2. kolo:
Severní divize - 2. zápas:
Winnipeg - Montreal 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Branka: 22. Toffoli. Střely na branku: 30:24. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Price (Montreal), 2. Hellebuyck (Winnipeg), 3. Toffoli (Montreal). Stav série: 0:2.
Západní divize - 3. zápas:
Vegas - Colorado 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
Branky: 25. W. Karlsson, 55. Marchessault, 56. Pacioretty – 27. Söderberg, 46. Rantanen. Střely na branku: 42:20. Diváci: 17.504. Hvězdy zápasu: 1. Pacioretty, 2. Marchessault, 3. W. Karlsson (všichni Vegas). Stav série 1:2.

Reklama

Související témata: