Hlavní obsah

Carolina - Washington 5:0Stav série 1:2Mrázek čaroval, hvězdy Washingtonu mu nedaly ani gól

New York/Praha
Aktualizováno

Paráda. Český gólman Petr Mrázek zazářil v utkání 1. kola play off NHL a vychytal hvězdy Washingtonu. Jeho Carolina na domácím ledě vyhrála 5:0 a snížila stav série na 1:2. Český útočník David Krejčí sice vstřelil gól Torontu, ale jeho Boston prohrál 2:3 a soupeř vede v sérii 2:1 na utkání.

Foto: Gerry Broome, ČTK/AP

Gólman Caroliny Hurricanes Petr Mrázek vychytal všechny hvězdy Washingtonu.

Článek
Fotogalerie

Carolina šla do domácího duelu s Capitals s vědomím, že musí zabrat. Hurricanes před vlastním publikem duel ovládli, silného soka jasně přestříleli. A protože český gólman Petr Mrázek ani jednou neinkasoval, je Carolina zpátky ve hře. Mrázek čelil osmnácti střeleckým pokusům. V dresu poražených se do zápasových statistik zapsal i Jakub Vrána a to vyloučením na dvě minuty za nebezpečnou hru vysokou holí.

Mrázkův tým vedl po první třetině 1:0. Diváky dostal do varu nejen gól Foegeleho, ale i bitka, do níž se zapojil i hvězdný Alex Ovečkin v dresu Capitals a musel na pět minut na trestnou lavici. V prostřední dvacetiminutovce domácí vedení navýšili na 3:0, když se opět trefil Kanaďan Foegele a první gól zaznamenal v přesilovce Hamilton.

Ve třetí třetině dostal Washington další dvě branky. V početní převaze se opět prosadil Hamilton a skóre pečetil McGinn. Ostravský rodák zaznamenal ve 14. utkání ve vyřazovacích bojích čtvrtou nulu.

"Parádní vítězství!" lebedil si český gólman po utkání. "Byl to moc důležitý zápas. Za nulu jsem rád, ale výhra je důležitější. Jsme zpátky v sérii," svěřil se po utkání nadšený Mrázek.

Krejčího gól nestačil

Hokejisté Bostonu prohráli v Torontu 2:3, když všechny góly padly v prostřední třetině. Vidět byl český útočník Bruins David Krejčí, jenž vyrovnával na 1:1. Pak se ovšem dvakrát prosadil tým Maple Leafs v početní převaze a nakročil k vítězství. Přesilovku využili i hostující Bruins, ale pouze korigovali rozdíl ve skóre.

"Druhou brankou jsme se dostali zpátky do zápasu, dodala nám sebevědomí. Věřili jsme, že se na ně ve třetí části dotáhneme. Tentokrát se nám to ale nepovedlo. Musíme se připravit na další utkání, o tom play off je," prohlásil dvaatřicetiletý Krejčí. Jeho spoluhráč David Pastrňák vyšel bodově naprázdno, i když pálil na branku, jak jen to šlo.

"Nedali jsme jim tolik příležitostí po většinu zápasu, to je dobré. Skórovali z předbrankového prostoru. Na druhou stranu je potřeba být lepší v útoku a zatlačit je, zvlášť když prohráváme. V závěrečné třetině jsme měli šance, ale neproměnili jsme je," mrzelo Krejčího.

Hvězdný první útok Bruins s českým útočníkem Davidem Pastrňákem si nepřipsal ani jeden kanadský bod. Boston prohrává v sérii 1:2 na zápasy.

Hvězdy z Dallasu doma prohrály s Nashvillem 2:3. Predátoři měli navrch, vedli o dvě branky a zdálo, se mají duel pod kontrolou. Ještě před druhou přestávkou ale Dallas snížil a po trefě Seguina ve 49. minutě bylo skóre vyrovnané. Nakonec domácí tým utkání ztratil, vítězný gól Predators zaznamenal Granlund.

V dresu poražených se neprosadili čeští hokejisté Roman Polák a Radek Faksa. Dallas prohrává v sérii 1:2 na zápasy.

Colorado si doma poradilo v duelu s Calgary. Branku Plamenů tentokrát nehájil český gólman David Rittich. Ze střídačky sledoval ofenzivní smršť týmu Avalanche, který vedl už po první třetině 3:0 a to i díky dvěma využitým přesilovkám.

Domácí tým měl zápas pod kontrolou. Když Johnson zvyšoval ve 41. minutě už na 6:1, nikdo o výhře Colorada nepochyboval. Hosté sice o patnáct sekund později snížili, ale to bylo z jejich strany vše. Útočník Calgary Michael Frolík se neprosadil.

Výsledky zápasů 1. kola play off NHL
Východní konference - 3. zápasy
Carolina – Washington 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Branky: 10. a 27. Foegele, 32. a 50. Hamilton, 56. B. McGinn. Střely na branku: 45:18. Brankář Petr Mrázek (Carolina) odchytal 59:57 minut, z 18 střel neinkasoval a měl úspěšnost zásahů 100 procent. Diváci: 18 783. Hvězdy zápasu: 1. Foegele, 2. Hamilton, 3. J. Staal (všichni Carolina).
Stav série 1:2 na zápasy.
Toronto – Boston 3:2 (0:0, 3:2, 0:0)
Branky: 23. T. Moore, 31. Matthews, 38. Johnsson - 24. Krejčí, 40. Coyle. Střely na branku: 34:36. Diváci: 19 611. Hvězdy zápasu: 1. Johnsson, 2. Andersen (oba Toronto), 3. Coyle (Boston).
Stav série 2:1 na zápasy.
Západní konference - 3. zápasy
Dallas - Nashville 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
Branky: 38. Zuccarello, 49. Seguin - 24. Grimaldi, 35. F. Forsberg, 52. Mikael Granlund. Střely na branku: 42:28. Diváci: 18 532. Hvězdy zápasu: 1. Rinne, 2. F. Forsberg (oba Nashville), 3. Seguin (Dallas)
Stav série 1:2 na zápasy.
Colorado - Calgary 6:2 (3:0, 2:1, 1:1)
Branky: 9. a 14. MacKinnon, 17. Makar, 28. Nieto, 33. Rantanen, 41. E. Johnson - 29. Bennett, 42. Brodie. Střely na branku: 56:29. Diváci: 18.098. Hvězdy zápasu: 1. MacKinnon, 2. Rantanen, 3. Makar (všichni Colorado).
Stav série 2:1 na zápasy.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Stanley Cup 2019

  • 1. kolo

  • Tampa Bay - logo Tampa Bay Columbus - logo Columbus
    0 : 4
  • Boston - logo Boston Toronto - logo Toronto
    4 : 3
  • Washington - logo Washington Carolina - logo Carolina
    3 : 4
  • New York Islanders - logo New York Islanders Pittsburgh - logo Pittsburgh
    4 : 0
  • Nashville - logo Nashville Dallas - logo Dallas
    2 : 4
  • Winnipeg - logo Winnipeg St. Louis - logo St. Louis
    2 : 4
  • Calgary - logo Calgary Colorado - logo Colorado
    1 : 4
  • San Jose - logo San Jose Vegas - logo Vegas
    4 : 3
  • 2. kolo

  • Columbus Blue Jackets - logo Columbus Blue Jackets Boston Bruins - logo Boston Bruins
    2 : 4
  • Carolina - logo Carolina New York Islanders - logo New York Islanders
    4 : 0
  • St. Louis Blues - logo St. Louis Blues Dallas Stars - logo Dallas Stars
    4 : 3
  • San Jose Sharks - logo San Jose Sharks Colorado Avalanche - logo Colorado Avalanche
    4 : 3
  • Finále konferencí

  • Carolina - logo Carolina Boston Bruins - logo Boston Bruins
    0 : 4
  • St. Louis Blues - logo St. Louis Blues San Jose Sharks - logo San Jose Sharks
    4 : 2
  • Finále Stanley Cupu

  • Boston Bruins - logo Boston Bruins St. Louis Blues - logo St. Louis Blues
    3 : 4