Hlavní obsah

My sice hrajeme čestně, ale zase nejsme schopní vyhrát, glosoval Jágr prezidentské volby

Praha

Po takřka dvou týdnech opět promluvil ke své Hokejové rodině, jak Jaromír Jágr nazývá více než 175 tisíc fanoušků, kteří sdílejí jeho statusy na sociální síti Facebook. Útočník Dallasu Stars tentokrát glosoval prezidentské volby v České republice, ve kterých o minulém víkendu uspěl Miloš Zeman na úkor Karla Schwarzenberga.

Foto: LM Otero, ČTK/AP

Jaromír Jágr se tentokrát na Facebooku vyjádřil k volbě prezidenta v České republice.

Článek

„Během čtrnácti dnů jsem měl vypnutý iPad i telefon, abych nemusel sledovat a číst články o této drsné a někdy i zákeřné prezidentské kampani a nemusel odpovídat novinářům, koho si přeji za prezidenta. Ani nevím, kdo vyhrál, ale asi to bylo vyrovnané," napsal na úvod čtyřicetiletý forvard s nadsázkou. A ve stejném duchu se nesly i další jeho věty.

„Škoda, že jsme neudělali výjimku a nemohli mít dva prezidenty najednou. Pondělí, středa, pátek - Miloš Zeman; úterý, čtvrtek, sobota - kníže. A v neděli by měli oba dva volno a my si vládli sami. Pak by byl spokojený celý národ a nejenom půlka," připojil Jágr s tím, že Miloši Zemanovi gratuluje a přeje, aby přesvědčil i ty voliče, kteří mu svůj hlas nedali, že tak učinit měli.

Mohlo býti i hůř, napsal Jágr

Místy vyhrocenou předvolební kampaň pak Jágr porovnával s aktuální formou Dallasu, který už čtyři zápasy čeká na výhru a v tabulce Západní konference je až třináctý. „My sice na rozdíl od některých prezidentských kandidátů hrajeme čestně a v mezích pravidel, ale zase nejsme schopní vyhrát zápas. A teď, Bože, raď, co je lepší? Snad se vše otočí a zase bude dobře," věří Jágr.

„Doufám, že tento status všichni berou s nadsázkou a nikdo se neurazí. A hlavně - mohlo býti i hůř. U nás zatím kandidáti "střílejí" jen z úst, v některých zemích střílejí i ze zbraní," uzavírá hokejová legenda.

Reklama

Související témata:
Karel Schwarzenberg