Hlavní obsah

Na arbitráž nedošlo. Mrázek uzavřel s Detroitem nový vylepšený kontrakt

Detroit

Hokejový brankář Petr Mrázek se vyhnul arbitráži a těsně před jejím zahájením se dohodl s vedením Detroitu na nové dvouleté smlouvě, která mu podle zámořských médií vynese osm miliónů dolarů. Čtyřiadvacetiletý odchovanec Vítkovic bude podle informací Sportsnet v prvním roce pobírat 3,85 miliónu dolarů, ve druhém pak 4,15 miliónu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gólman Petr Mrázek uzavřel s Detroitem novou dvouletou smlouvu.

Článek

Mrázkovi po uplynulé sezóně vypršel roční kontrakt s Detroitem na 737 500 amerických dolarů a kvůli výkonům českého gólmana bylo jasné, že s další smlouvou si finančně značně polepší.

Mrázek má za sebou podařený ročník NHL, ve kterém za Red Wings odchytal v základní části 54 zápasů s průměrem 2,33 obdržené branky na utkání a úspěšností zásahů 92,1 procenta, čtyřikrát udržel čisté konto. Generální manažer Rudých křídel Ken Holland  před měsícem dokonce prohlásil, že s Mrázkem počítá pro příští sezónu na úkor Jimmyho Howarda jako s gólmanem číslo jedna.

Výsledkem je kompromis

Red Wings si kvality českého brankáře velice dobře uvědomují, jenže zároveň chtěli ušetřit co nejvíc místa pod platovým stropem, které se ještě smrsklo po pondělním podpisu šestileté smlouvy se zadákem Dannym DeKeyserem na 30 miliónů dolarů. A tak to vypadalo, že situaci skutečně rozlouskne až na dnešek naplánované arbitrážní řízení, k němuž klub Mrázka v červenci poslal.

Nezávislý soudce nakonec v Torontu rozhodnout nemusel, obě strany však byly nuceny v zájmu dohody částečně ustoupit. Zatímco Detroit nabízel 2,7 miliónu dolarů v nadcházejícím ročníku a 3,15 miliónu v tom dalším, Mrázek požadoval 5 miliónů v každé sezóně, tedy bezmála dvojnásobek.

V NHL zatím Mrázek odchytal celkem 94 zápasů s průměrem 2,29 obdržené branky a úspěšností 92 procent.

Klub z Atlantické divize ale nyní musí vyřešit problém, jak se vejít pod povolený platový strop. Nejvyšší povolenou hranici pro nadcházející ročník soutěže již Detroit podle zámořských médií překročil o 4,867 miliónu dolarů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

Hokej

Kanada - USA 6:4

Kanada ve finále mistrovství světa hokejistů do 18 let zdolala Spojené státy
NačítámNačíst další články