Hlavní obsah

Na kempech klubů před dokončením NHL se představí 23 Čechů

škvČTK

V kádrech klubů NHL, které se ode dneška začínají chystat na dokončení sezony po pandemii koronaviru, je dohromady 23 českých hokejistů. Zastoupení mají v polovině z 24 celků, pro něž bude ročník pokračovat v kvalifikaci play off nebo už mají jistý postup do 1. kola a čeká je předtím ještě skupina o nasazení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Voráček z Philadelphie při utkání s Chicagem.

Článek

Nejpočetnější zastoupení hráčů z tuzemska je v Bostonu. Vítěz Prezidentovy trofeje pro nejlepší tým nedokončené základní části má v kádru hned pětici Čechů. Vedle ofenzivních opor Davida Pastrňáka, Davida Krejčího i dalšího útočníka Ondřeje Kašeho jsou to obránce Jakub Zbořil a brankář Daniel Vladař, který na premiéru v NHL stále čeká a v kempu je jedním ze čtveřice gólmanů.

Silné zastoupení má se čtveřicí Čechů rovněž Washington, který má taktéž jistou účast ve čtvrtfinále Východní konference. Capitals mají ve výběru obránce Radka Gudase, Michala Kempného, útočníka Jakuba Vránu a gólmana Vítka Vaněčka, který také ještě NHL nechytal.

Žádný český hráč není v týmech Arizony, Columbusu, Edmontonu, Floridy, Minnesoty, Montrealu, Nashvillu, St. Louis, Toronta, Vancouveru, Winnipegu ani Pittsburghu. Za Penguins sice pravidelně nastupoval útočník Dominik Simon, ale v polovině května se podrobil operaci ramena, po které měl naplánovanou nejméně půlroční pauzu.

Ze stabilních hráčů se nepředstaví v dohrávce sezony v dresu Dallasu ani obránce Roman Polák. Ten využil možnosti se účasti v play off vzdát a už se bude chystat na nové angažmá v extraligových Vítkovicích.

Kluby do dějišť soubojů v Torontu (Východní konference) a Edmontonu (Západní konference, finále obou konferencí a finále Stanleyova poháru) mohou vzít maximálně 31 hráčů. Mezi hokejisty pozvané na kempy se nedostali útočníci Martin Kaut z Colorada a David Kaše z Philadelphie.

Po dvou zástupcích z tuzemska je v Carolině (Petr Mrázek a Martin Nečas), Chicagu (David Kämpf a Dominik Kubalík), v New York Rangers (Libor Hájek a Filip Chytil) a Tampě Bay (Jan Rutta a Ondřej Palát). Po jednom v Calgary (David Rittich), Coloradu (Pavel Francouz), Dallasu (Radek Faksa), Philadelphii (Jakub Voráček), Vegas (Tomáš Nosek) i New York Islanders, s kterými se bude chystat i gólman Jakub Škarek, jenž stejně jako Vladař a Vaněček také na premiéru v NHL čeká.

Přehled českých hráčů v kempech klubů NHL:
Východní konference:
O nasazení do play off:
Boston Bruins:
Daniel Vladař (brankář)
Jakub Zbořil (obránce)
Ondřej Kaše
David Krejčí
David Pastrňák (všichni útočníci)
Philadelphia Flyers:
Jakub Voráček (útočník)
Tampa Bay Lightning:
Jan Rutta (obránce)
Ondřej Palát (útočník)
Washington Capitals:
Vítek Vaněček (brankář)
Radko Gudas
Michal Kempný (oba obránci)
Jakub Vrána (útočník)
Kvalifikace play off:
Carolina Hurricanes:
Petr Mrázek (brankář)
Martin Nečas (útočník)
Columbus Blue Jackets:
nikdo
Florida Panthers:
nikdo
Montreal Canadiens:
nikdo
New York Islanders:
Jakub Škarek (brankář)
New York Rangers:
Libor Hájek (obránce)
Filip Chytil (útočník)
Pittsburgh Penguins:
nikdo
Toronto Maple Leafs:
nikdo
Západní konference:
O nasazení do play off:
Colorado Avalanche:
Pavel Francouz (brankář)
Dallas Stars:
Radek Faksa (útočník)
St. Louis Blues:
nikdo
Vegas Golden Knights:
Tomáš Nosek (útočník)
Kvalifikace play off:
Arizona Coyotes:
nikdo
Calgary Flames:
David Rittich (brankář)
Edmonton Oilers:
nikdo
Chicago Blackhawks:
David Kämpf
Dominik Kubalík (oba útočníci)
Minnesota Wild:
nikdo
Nashville Predators:
nikdo
Vancouver Canucks:
nikdo
Winnipeg Jets:
nikdo

Reklama

Související témata: