Hlavní obsah

Na to se kouká skvěle! Pastrňák s Nečasem lídry žebříčku. Češi kralují prodloužením

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyhrát kanadské bodování slavné NHL je mimořádně složitá věc, dívat se ale lze i na první dobrou ne zrovna tradiční žebříčky. Jedním z takových je statistika gólů v prodloužení, ve kterých se shodným počtem čtyř branek kraluje česká dvojice David Pastrňák a Martin Nečas. V čem spočívá kouzlo při hře 3 na 3? V hokejovém pořadu Příklep to přibližuje čtyřiadvacetiletý Nečas, lídr kanadského bodování Caroliny Hurricanes.

Češi ovládli v NHL statistiku gólů v prodloužení. Úryvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Na tuhle tabulku se českým fanouškům divá skvěle. Pastrňák s Nečasem shodně zvládli rozhodnout hned čtyři prodloužení a z vedoucí pozice se ve této statistice dívají na pětičlenný zástup dalších hokejistů, kteří naopak skórovali ve třech případech. V bitvě 3 na 3 mnohdy rozhodují maličkosti, co je tedy stěžejní?

„S Davidem jsme typy hráčů, kteří si rádi hrají s pukem a drží ho. V prodloužení o to víc. Je tam víc prostoru a vždycky vzniknou nějaká přečíslení," přibližuje čtyřiadvacetiletý Nečas, kterému se v letošní sezoně povedlo ovládnout kanadské bodování Caroliny, a stal se druhým nejproduktivnějším Čechem v NHL právě za Pastrňákem.

Oba lídři jsou velkými kamarády, po sezoně spolu trénují v Česku. „Chodíme v létě spolu hrát do Letňan, kde je trochu víc prostoru. Trénujeme tam, pomáhá nám to," pokračuje rodák z Nového města na Moravě.

Hokejový pořad Příklep s útočníkem Caroliny Martinem Nečasem.Video: Sport.cz

Právě hokej ve třech proti třem nabízí divokou jízdu. Jednou je ve vyložené šanci jedno mužstvo a běda, pokud nepromění. Hrozí totiž šílený obrat hry a tři vteřiny na to může padnout gól na druhé straně. Zkrátka ho někteří nenávidí, ale většině se zamlouvá.

„Když to začalo v sezoně 2015/16, tak jsme si říkali, jestli je to ještě hokej, nebo exhibice na závěr. Ale líbí se to fanouškům a také Wayneu Gretzkymu. Zvykli si na to i hráči a je to vidět ve statistice, jak jsou skvělé nabruslení a schopni najít si místo a vystřelit," popisuje hokejový expert Sport.cz Marek Burkert.

Co dalšího zaznělo v pořadu Příklep s hokejovým útočníkem a reprezentantem Martinem Nečasem se můžete podívat ve videu.

Reklama