Hlavní obsah

Nabídka pro českého kouče z NHL. Komunikace proběhla, přiznává Eliáš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká republika měla v historii jen jednoho zástupce na pozici hlavního trenéra u týmu NHL, a to Ivana Hlinku v Pittsburghu. Pozici asistenta v Calgary a na Floridě si vyzkoušel ještě Slavomír Lener. Podle dostupných zpráv si však podobnou práci mohl v této sezoně vyzkoušet i Patrik Eliáš u týmu New Jersey Devils, kde se stal legendou jako hokejový útočník. „Bylo to ze strany managementu od Tommyho Fitzgeralda, (generálního) manažera,“ přiznává Eliáš v pořadu Příklep na Sport.cz.

Eliáš asistentem trenéra v New Jersey? V pořadu Příklep prozrazuje, jak probíhalo jednáníVideo: Sport.cz

 
Článek

Klub se rozhodl obměnit část realizačního týmu kolem trenéra Lindyho Ruffa a právě Eliáš měl být jedním z oslovených Tomem Fitzgeraldem.

„Došlo k výměně tří asistentů trenéra, takže jenom proběhla komunikace, jak to vidím s rodinou na příští rok, jestli zůstáváme v Čechách, že by byl rád, kdybych se zapojil do každodenní práce v týmu," prozrazuje 46letý rodák z Třebíče.

Bude ještě Varaďa trénovat v Česku a proč dala Sparta přednost kouči Hořavovi. Příspěvek z pořadu Příklep.Video: Sport.cz

Přednost však dostal rodinný život v rodné zemi. „My jsme se rozhodli zůstat dál v Česku a tím pádem jsme se domluvili, že moje pozice bude pokračovat v roli konzultanta," dodává Eliáš.

V Příklepu s moderátorem Honzou Homolkou a Martinem Kézrem se však řeší i varianta, že by se Eliáš v budoucnu objevil v NHL po boku Václava Varadi, který je aktuálně bez angažmá poté, co nevyšla jednání se Spartou. Více najdete ve videu z Příklepu. Celý pořad z produkce Sport.cz si můžete přehrát i v podcastové podobně.

Reklama