Hlavní obsah

PŘÍKLEP: Varaďovi bych rád pomohl. Komunikace nebyla hodna Sparty, přiznává Eliáš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco Miloslav Hořava už plní roli kouče Sparty po odvolaném Pavlu Paterovi, pomalu vyplouvají na povrch další detaily, jak pražský celek řešil obsazení trenérského postu. Patrik Eliáš potvrzuje, že jej Václav Varaďa oslovil jako svého potenciálního asistenta. „Nebavili jsme se o detailech, ale řekl jsem, že na nějakou dobu bych mu v ten daný moment rád pomohl,“ přiznává Eliáš v pořadu Příklep na Sport.cz.

Příklep s Patrikem EliášemVideo: Sport.cz

 
Článek

Pro Eliáše by spolupráce s Václavem Varaďou nebyla ničím novým. Spolu s Josefem Marhou nastupovali v jednom útoku v mládežnických reprezentacích. Rodák z Třebíče byl také Varaďovým asistentem u reprezentační dvacítky v letech 2018-2020.

„Rozumíme si. Myslím si, že hokej, způsob trénování a vedení týmu vidíme podobně," prozrazuje bývalý hokejista.

Bude ještě Varaďa trénovat v Česku a proč dala Sparta přednost kouči Hořavovi. Příspěvek z pořadu Příklep.Video: Sport.cz

Zpětně jej však mrzí, jak Sparta komunikovala situaci kolem hledání trenéra. „Co si budeme povídat, to není hodno toho týmu, který má být vlajková loď českého hokeje a extraligy," připouští.

V Příklepu se také řeší aktuální situace New Jersey Devils v NHL. Ďáblové zatím v probíhající sezoně patří k nejlepším týmům. Řeč přichází také na to, jakou roli sehrál Patrik Eliáš v příchodu Ondřeje Paláta s Vítkem Vaněčkem do organizace Devils a jak 46letá legenda aktuálně spolupracuje se zámořským klubem.

Moderátor Honza Homolka z O2 TV se s Patrikem Eliášem a Martinem Kézrem baví také o možných českých adeptech na členství v Hokejové síni slávy v Torontu, která čísla českých hráčů se v NHL nesmějí používat a jaká další by mohla přibýt.

Reklama