Hlavní obsah

Nádherná trefa a sedmá porážka v řadě. McDavid v play off marně hledá štěstí

Nabral rychlost v obranném pásmu, s pukem přilepeným na hokejce se vydal mezi čtyři soupeře a přes beka zacílil dokonale. Nádhera! Kapitán Edmontonu Connor McDavid sice podal další důkaz své hokejové abnormality, jenže krásný gól k úspěchu Oilers nepřispěl. První výhru série úvodního kola play off NHL po výsledku 4:3 ukradlo Los Angeles.

Foto: JASON FRANSON, ČTK/AP

Connor McDavid z Edmontonu se raduje z gólu proti Los Angeles.

Článek

"Přijeli jsme škodit a vyhrávat zápasy," zveřejnil heslo Kings v Rogers Place slovinský kapitán Anže Kopitar.

Oilers v samotném závěru potopil gólman Mike Smith, jehož nešikovná rozehrávka vedla k situaci, po níž padl rozhodující gól. Čtyřicetiletý brankář, který základní část končil devítí výhrami, sice ještě zoufalým skokem zabránil dorážce Alexe Iafalla, ale už nestačil reagovat na teč Phillipa Danaulta.

"Chtěl jsem, aby se něco stalo. A zřejmě jsem se tam snažil udělat příliš moc," vysvětloval nešťastné rozhodnutí Smith.

Oilers za zbylých pět minut už nic nevymysleli a prohráli tak sedmý duel play off v řadě, který připočetli ke dvěma porážkám s Chicagem z kvalifikačního kola 2020 a loňské tristní sérii s Winnipegem.

Vina za nečekaný krach byla v předchozím roce svalována na největší hvězdy Oilers. McDavid a Leon Draisaitl vstřelili Jets za čtyři zápasy jen tři góly, zbytek týmu se nepřidal a Edmonton prchal zadním vchodem.

"Na krásu se v play off nehraje," mínil před sérií s Kings kouč Oilers Jay Woodcroft.

McDavid ho však mimořádnou akcí ze závěru první třetiny vyvedl z omylu.

"Connor dokáže z ničeho vytvořit něco," tvrdil i Danault.

"Odvedli jsme skvělou práci, abychom se dostali zpátky do zápasu. Výborně hrály naše speciální týmy," řekl McDavid. Oilers ubránili všechny čtyři přesilovky hostů, sami dali v početních výhodách dvě branky a přesto ostrouhali.

"Nakonec to rozhodl jeden odraz," posteskl si vítěz bodování základní části.

V play off zatím McDavid zažil s Edmontonem jen jednu vítěznou sérii. V roce 2017 proti Sharks. Z dalších tří se Oilers odpotáceli jako poražení. A proti Kings také nevykročili tou správnou nohou.

Reklama

Související témata: