Hlavní obsah

Nechci být úplně sprostý. Český gólman vzpomíná na nepovedené angažmá v NHL

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepovedené. Hokejový gólman David Rittich nemůže roční působení v dresu Nashvillu v NHL hodnotit jinak. V klubu nedostal moc příležitostí, zasáhl jej covid a vlastně už v polovině sezony brankář věděl, že budoucnost musí ve slavné zámořské lize spojit s jiným týmem. „Nechci být úplně sprostý," hodnotí v pořadu Příklep na Sport.cz nepovedenou misi v organizaci Predators. „Nechci vypadat, že si na něco stěžuji, ale tahle štace nebyla šťastná," dodává gólman, jenž momentálně působí ve Winnipegu Jets.

Rittich v NashvilluVideo: Sport.cz

 
Článek

Sportovní redaktor Práva a Sport.cz Marek Burkert, který se specializuje na dění v NHL, přiznává, že nepochopil, jaký záměr s Rittichem Nashville vlastně měl. „V určitých pasážích byl Saros až přetížený, což se pak projevilo na jeho zranění. David byl (v play off) hozený do vody, aniž by měl odchytaný počet zápasů, který by mu vytvořil nějaký rytmus," diví se Burkert.

Situaci v klubu mu zkomplikoval prý i covid. Nicméně, když dostal šanci, nevedl si špatně. „Na konci sezony jsem se dozvěděl, že ve mě ztratili důvěru, a proto mě nehráli. Přitom po čtyřech zápasech jsem měl tři výhry a jednu porážku," diví se i s odstupem Rittich. „Takže jsem po čtyřech zápasech, které jsem odchytal bůh ví kdy, jsem tam byl po půlce sezony asi zbytečnej. Odchytal jsem jeden zápas měsíčně, to není dobrý pro nikoho," dodává.

Pozice brankářské dvojky v NHL. David Rittich a příspěvek z pořadu Příklep.Video: Sport.cz

Moderátor pořadu Honza Homolka z O2 TV se zajímal o to, zda mu klub řekl důvody, proč v Ritticha ztratil důvěru. „Nebo vám řekli, ztratili jsme důvěru a tečka?" vyzvídal Homolka. „Tečka," odpovídá stroze český gólman, jenž po konci u Predators uzavřel v NHL jako nechráněný volný hráč roční kontrakt na 900 tisíc dolarů s Winnipegem. Odchovanec Jihlavy v týmu Jets doplnil americkou jedničku Connora Hellebuycka a spolupráci si nemůže vynachválit.

Reklama

Související témata: