Hlavní obsah

Nehoráznost, nebo chytrost? Bizarní montrealský gól rozdělil fanoušky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Takový gól byste si patrně nevymysleli, i kdybyste se hodně snažili. Situace ze silvestrovského zápasu Montrealu na ledě Tampy rozdělila fanoušky NHL. Jedni ji považují za selhání sudích, druzí za mazané využití nečekané příležitosti.

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

Hokejista Montrealu Canadiens Johnathan Kovacevic slaví se spoluhráči gól proti Tampě

Článek

Málokdy se stane, aby hráč skóroval přes celé hřiště, když soupeř nehraje power play. Montrealský Johnathan Kovacevic to měl ale ve druhé třetině hodně usnadněné. Gólman Canadiens Sam Montembeault si připsal zákrok proti střele Darrena Raddyshe a chvíli přidržel puk. Hráči Tampy považovali situaci za vyřízenou a mířili na střídačku. Na ploše se dokonce objevily světelné efekty…

Jenže se nepískalo, hostující brankář přepustil puk Kovacevicovi a signalizoval mu, že má střílet, protože domácí gólman Jonas Johansson se vyjel z brankoviště trochu protáhnout. A pak se nestačil divit, stejně jako lavička Tampy a její fanoušci. Obránce Habs trefil prázdnou branku.

„V hale byl rachot, takže jsem neslyšel, jestli se pískalo, nebo ne. Viděl jsem ale, že v prostoru přede mnou nikdo pořádně není, tak jsem si řekl: Jdu na to. Všiml jsem si, že brankář odjíždí a mohl jsem to rovnou vystřelit. Byl jsem si celkem jistý, že je překvapíme,“ líčil Kovacevic.

Kouč Lightning Jon Cooper během své kariéry nic podobného nezažil. „Jedna z nejpodivnějších věcí, které jsem kdy v NHL viděl. Jdete do zápasu a nikdy nevíte, co se přihodí. Nejdůležitější věc, kterou jsem se dozvěděl, ale je, že náš brankář opouští branku dřív, když si myslí, že se pískalo,“ vtipkoval. „Myslím, že teď už se to dá zlehčit.“

Nevídaný gól totiž Montrealu moc nepomohl a nakopl spíš domácí, kteří do konce třetiny srovnali na 2:2 a nakonec vyhráli 4:3.

„Myslel jsem, že se píská, když najednou hraje hudba,“ divil se švédský brankář Tampy. „Ale cítil jsem, že nám tahle situace dodala víc energie. Vrátili jsme se a vyhráli, to je to nejdůležitější. Celý tým hrál pak líp,“ dodal Johansson.

Kapitán Tampy Steven Stamkos tak oslavil výhrou svůj 1038. duel v dresu Lightning, kterým překonal Vincenta Lecavaliera v počtu odehraných utkání a vyšvihl se na čelo klubového pořadí. Domácí přitom dohrávali na čtyři beky, když Erika Černáka vyřadil zákrok Joshe Andersona a do kabin zamířil i Haydn Fleury, který rukou zablokoval střelu. Tampu ale nezlomil ani bizarní Kovacevicův gól.

Reklama