Hlavní obsah

Nejlepší střelec play off NHL Kane dostal jednozápasový trest za faul na Kadriho

Hokejisté Edmontonu budou v dnešním čtvrtém zápase finále Západní konference play off NHL proti Coloradu postrádat potrestaného útočníka Evandera Kanea. S třinácti góly aktuálně nejlepší střelec vyřazovací části soutěže má zastavenou činnost za faul na Nazema Kadriho v předešlém utkání. Hráči Avalanche vedou v sérii 3:0 a na ledě Edmontonu mají první šanci slavit postup do finále Stanleyova poháru.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Křídelník Edmontonu Evander Kane

Článek

Kane u mantinelu nedovoleně atakoval Kadriho již po 66 sekundách hry a od rozhodčích dostal pětiminutový trest. Útočník Colorada opustil led jen za pomoci lékaře až po několika minutách, do utkání už se nevrátil a podle trenéra Jareda Bednara nezasáhne ani do zbytku série.

"Bude mimo hru celou sérii, možná déle. Podobné hity jsou v hokeji nejnebezpečnější. Poslal ho hlavou na mantinel," řekl Bednar.

Podle Kanea, který v minulosti již dostal několik trestů a pokut za fauly, šlo ale o nešťastnou shodu náhod. "Puk šel do rohu a vím, že on rád chodí do soubojů. Jen jsem se ho snažil narazit na mantinel. To je opravdu vše, co jsem udělal. On bohužel nešikovně spadl na mantinel a zranil si ruce. Ale byla to smůla," uvedl třicetiletý útočník.

Reklama

Související témata: