Hlavní obsah

Nejproduktivnější hokejista Bostonu Marchand dostal šestizápasový distanc

Hokejistům Bostonu bude podruhé v sezoně NHL kvůli disciplinárnímu trestu chybět jejich nejproduktivnější hráč Brad Marchand. Kanadský útočník dostal distanc na šest zápasů za napadení brankáře Pittsburghu Tristana Jarryho v závěru středečního utkání, které Bruins prohráli 2:4.

Foto: Winslow Townson, Reuters

Útočník Bostonu Brad Marchand (vlevo) v souboji s obráncem Pittsburghu Johnem Marinem.

Článek

Marchand 24 sekund před koncem zápasu v přerušené hře uhodil Jarryho do hlavy, a i když ho následně pacifikoval rozhodčí, ještě se pokusil gólmana Penguins píchnout čepelí hole do masky. Dostal za to dvě minuty a trest do konce utkání.

Disciplinární komise následně Marchandovi udělila šestizápasový distanc, kvůli němuž přijde o 448 tisíc dolarů. Přitížilo mu, že je považován za recidivistu. Současná suspendace je už jeho osmá v průběhu kariéry a druhá v sezoně. V listopadu dostal třízápasový trest za faul na Olivera Ekmana-Larssona z Vancouveru.

"Z Bradovy strany to byl nedostatek disciplíny. Vypadalo to, že tam padla nějaká slova. Každopádně to ale chce větší disciplínu. Brad je lídrem našeho týmu a musí ovládat své emoce," uvedl bezprostředně po zápase trenér Bostonu Bruce Cassidy.

Marchand je nejproduktivnějším hráčem Bruins se 49 body (21+28) z 39 zápasů. David Pastrňák je druhý s bilancí 45 bodů (24+21) ze 44 utkání.

Reklama

Související témata: