Hlavní obsah

Zmrtvýchvstání. Kapitán se nemohl postavit, pak vybojoval Detroitu bod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Teď už není prostor na sebelítost. Boj o postupové pozice ve Východní konferenci NHL se přiostřil a malá zaváhání mohou přinést dalekosáhlé následky. Kapitán hokejistů Detroitu Dylan Larkin předvedl spoluhráčům, co to znamená mít na dresu céčko.

Foto: Jim Rassol, ČTK/AP

Útočník Detroitu Dylan Larkin dává gól brankáři Sergeji Bobrovskému z Floridy

Článek

Už v první minutě zápasu na Floridě inkasoval do nohy ránu pukem, kterou od modré vypálil zadák Red Wings Jeff Petry. A v první chvíli to vypadalo na zranění, co ukončuje sezonu. Larkin se na nohu nemohl postavit, z ledu mu pomáhali spoluhráči a kustod.

„Polilo nás horko,“ přikývl detroitský útočník David Perron. Larkin se ovšem do utkání obětavě vrátil. Čtyři minuty před koncem základní hrací doby pak v přesilovce srovnával na 2:2. A i když hosté prohráli po nájezdech, získaný bod může v jejich případě nabrat velkou hodnotu.

I přesto, že březen byl v podání Red Wings katastrofální. Prohráli v něm jedenáct ze 14 zápasů. A vypadli z postupové osmičky Východu. Mají ale štěstí, že dech dochází i Philadelphii, takže ztráta na play off je jen dvoubodová. I proto měl Larkinův gól takovou důležitost.

„Hráli jsme tvrdě a dali jsme do toho všechno,“ řekl kapitán Red Wings. „Spousta kluků bojovala s chřipkou. Když jsme v závěru inkasovali, nepropadli jsme marnosti,“ líčil, jak srovnal jen 56 sekund po gólu floridského kápa Aleksandra Barkova. Ani Larkin se ale neprosadil v nájezdech, takže Red Wings prohráli počtvrté v řadě.

„Ale i tak byl náš výkon dobrý, na tomhle se dá stavět. A Larkinův gól? Působivý moment,“ ocenil kouč Derek Lalonde.

Larkin je s 29 góly nejlepším střelcem Detroitu a s 58 body jeho třetím nejproduktivnějším hráčem za Lucasem Raymondem (60) a Alexem DeBrincatem (59). Přitom má odehráno o 14 zápasů méně. V prosinci po zákroku Mathieu Josepha z Ottawy upadl do bezvědomí a poté v sestavě absentoval. V březnu z ní vypadl na dva týdny kvůli problémům s nohou. Případné další kapitánovo zranění mohlo mít na Red Wings zásadní dopad.

V noci na úterý by však Larkin měl vést Red Wings do boje v dalším důležitém utkání na ledě Tampy. Pro Detroit ale budou významné všechny zápasy do konce základní části.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.