Hlavní obsah

Nestrašil se po dvou měsících vrátil do sestavy Caroliny

Tampa Bay

Český hokejový útočník Andrej Nestrašil se po dvou měsících vrátil do sestavy Caroliny. Hurricanes povolali šestadvacetiletého hráče ve středu z farmy v Charlotte z nižší AHL a slávistický odchovanec hned nastoupil v duelu na ledě Tampy Bay při porážce 3:4 v prodloužení.

Foto: Marek Burkert, Právo

Dres Andreje Nestrašila.

Článek

Nestrašil na ledě strávil devět minut a 51 vteřin, během kterých dvakrát vystřelil na branku. Předtím hrál naposledy 3. ledna při prohře s New Jersey 1:3. Byl to tehdy jeho teprve druhý zápas od 10. prosince.

Celkem v této sezóně nastoupil v 19 zápasech a připsal si pět bodů za gól a čtyři asistence. V minulé sezóně na konci února si Nestrašil v utkání na ledě Toronta zlomil dva obratle, ale přes léto se dal zdravotně dohromady. Na farmě v Charlotte v tomto ročníku sehrál 18 utkání a nasbíral 10 bodů za čtyři góly a šest přihrávek.

Carolina získala Nestrašila v listopadu 2014 z listiny volných hráčů, kam jej zařadil Detroit. V NHL má český útočník na kontě za Red Wings a Hurricanes 128 utkání a 48 bodů za 17 gólů a 31 přihrávek.

Reklama

Související témata: