Hlavní obsah

Neúčast v play off NHL stála místo generálního manažera Calgary Trelivinga

U hokejistů Calgary Flames skončil po devíti letech ve funkci generální manažer Brad Treliving. Vedení klubu, který podruhé za poslední tři sezony nepostoupil v NHL do bojů o Stanleyův pohár, dnes oznámilo, že se s ním rozloučilo po vzájemné dohodě. Dosavadní asistent Don Maloney povýšil do role šéfa hokejových operací a dočasně převzal i povinnosti generálního manažera.

Foto: Sergei Belski, Reuters

Gólman Calgary Dustin Wolf sleduje puk.

Článek

Během Trelivingova působení postoupili Flames do play off pětkrát. "Jsme Bradovi vděčni za jeho přínos za posledních devět let. Kvůli našim fanouškům i organizaci se ale musíme posunout dál," uvedl předseda Calgary John Bean.

Klub okamžitě začne hledat nového generálního manažera, který by se funkce ujal nastálo. O budoucnosti trenéra Darryla Suttera, který v říjnu s Flames prodloužil smlouvu do roku 2024, Bean nehovořil.

Calgary je druhým týmem, který po skončení základní části NHL propustil generálního manažera. Změny ve vedení udělal i Pittsburgh, který propustil Rona Hextalla společně s asistentem Chrisem Pryorem a šéfem hokejových operací Brianem Burkem.

Reklama

Související témata: