Hlavní obsah

Neuvěřitelné! Je nejlepší na světě, žasnou v NHL nad další parádou geniální hvězdy

Má formu jako hrom. Když se před dvěma týdny prokličkoval Connor McDavid v duelu NHL přes čtyři hráče New Yorku Rangers a následně parádně zavěsil, v zámoří se hned mluvilo o Gólu roku a nejkrásnější trefě kariéry útočníka Edmontonu. Jenže 24letý bombarďák nyní ukázal, že nešlo o nic zas tak výjimečného, protože podobné kousky je schopen v rozmezí několika dnů zopakovat.

Foto: Jason Franson, ČTK/AP

Útočník Edmontonu Connor McDavid právě překonal gólmana Winnipegu Connora Hellebuycka.

Článek

McDavid dokázal bodovat i v 16. zápase Oilers v této sezoně. A navíc opět ve velkém stylu. Ve čtvrtečním duelu proti Winnipegu odpověděl ve třetí třetině na vedoucí gól Jets už po 28 sekundách, když si vzal puk na vlastní modré, následně se prokličkoval přes tři hráče a své famózní sólo zakončil přesnou trefou kolem vyrážečky Connora Hellebuycka.

„Je to opravdu jedinečný hráč. Takhle dominantní je v celé lize jen málokdo. Já jsem měl štěstí, že jsem hrál rok s Mariem Lemieuxem (1992-93) a mohl od něj vidět podobné kousky. Ale on (McDavid) je opravdu speciální, dokáže udělat velké věci z ničeho," chválil svého svěřence kouč Edmontonu Dave Tippett.

„Neuvěřitelné na tom je, že tohle dokáže udělat v ideálním čase. Ty jeho dvě letošní výstavní trefy byly zároveň pro výsledek velmi důležité," dodal trenér. McDavid proti Rangers i Jets srovnával skóre, dával v obou případech poslední gól v normální hrací době, po níž Edmonton nakonec vybojoval výhry.

Kanadský kanonýr, který už má v této sezoně na svém kontě 30 bodů (11+19), však v samém závěru duelu svůj tým málem potopil, když v 60. minutě za vysokou hůl vyfasoval trest na 2+2 minuty. Prodloužení ale domácí tým ustál a McDavid nakonec přispěl k výhře i trefou v samostatných nájezdech.

„Je to neskutečné, co? Je tak rychlý ve svých pohybech. Vytáhne góly, jako byl tento, v těch nejdůležitějších chvílích. Proto je nejlepším hráčem na světě. Jste překvapený, ale vlastně už vás to ani nepřekvapuje, protože podobné věci od něj vídám každý den na tréninku," smekl před svým spoluhráčem Kyle Turris, jenž se rovněž trefil v rozstřelu.

Reklama

Související témata: