Hlavní obsah

New Jersey povolalo Zachu, který je blízko premiéry v NHL

Newark

Český hokejový talent Pavel Zacha, kterého si loni vybralo jako šestku draftu New Jersey, je blízko premiéry v NHL. Devils povolali devatenáctiletého útočníka do prvního týmu a má šanci nastoupit v sobotním posledním duelu New Jersey v sezóně, který tým sehraje doma proti Torontu. Naopak na farmu do Albany zamířil český obránce Vojtěch Mozík.

Foto: Milan Malíček, Právo

Pavel Zacha věří, že si poprvé zahraje zápas NHL.

Článek

Zachovi skončila sezóna v týmu juniorské OHL a dohraje ji v Albany. Farmářský tým čeká na rozdíl od New Jersey play off. Předtím má ale Zacha šanci na premiéru v NHL, která mu unikla ve čtvrtek proti Tampě Bay. "Syn nabral zpoždění už při přeletu ze Sarnie do Toronta. Nestihl další spoj a bylo zle," uvedl Zachův otec Pavel pro deník MF Dnes.

Zacha se na začátku sezóny po kempu přesunul do juniorského týmu Sarnie, kde si v základní části připsal v 51 zápasech 64 bodů za 28 branek a 36 asistencí. V první kole play off nezabránil vyřazení se Sault Ste. Marie, přestože zaznamenal v šesti duelech 13 bodů za šest tref a sedm přihrávek.

Třiadvacetiletý Mozík, který v NHL v minulých týdnech debutoval, se vrací do Albany, kde dohraje sezónu. Za Devils nastoupil v sedmi zápasech a nebodoval. Ve 49 duelech v AHL si připsal 14 bodů za dva góly a 12 asistencí.

Reklama

Související témata: