Hlavní obsah

New York oslnil hokejový King Kong. Nová atrakce zařídila Rangers hladký start play off

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V zápasech základní části NHL se oháněl spíš pěstmi než hokejkou. Jen co začalo play off, stala se však z Matta Rempeho důležitá součást New York Rangers. Dvoumetrový útočník postrčil úvodním gólem držitele Presidents‘ Trophy k první výhře 4:1 v sérii s Washingtonem.

Sestřih zápasu New York Rangers - Washington CapitalsVideo: sntv

 
Článek

Artěmij Panarin, Mika Zibanejad, Igor Šesťorkin, Adam Fox, Jacob Trouba… Rangers mají ve svém jádru řadu špičkových hráčů. Ani oni se ale v posledních týdnech nemůžou v popularitě měřit s obříkem (203 cm/110 kg), který měl v 17 startech bilanci 1+1 a posbíral 71 trestných minut.

„Nenapadá mě jiný hráč, který by měl takový vliv na tým, fanoušky i celé město,“ uznal i trenér Rangers Peter Laviolette, jenž přitom odkoučoval v šesti klubech přes 1500 zápasů… To už je slušná poklona. Vítejte u ‚Rempire State Buildingu‘!

V neděli 21letý dlouhán fanoušky v Madison Square Garden rozpumpoval ještě víc, a to se ani nestihl porvat, jak bývá jeho zvykem. Přitom už ve třetí minutě po svém prvním střídání odjel za katr kvůli napadení u mantinelu. Kromě tří bodyčeků a dvou zablokovaných střel měl ale newyorský King Kong zásadní podíl i na gólovém probuzení Rangers, kteří první třetinu odehráli v ofenzivním útlumu.

Ve 25. minutě si ovšem Rempe našel místo před brankou, kde spěšně zakončil kombinaci Jimmyho Veseyho s Barclayem Goodrowem. Gólman Capitals Charlie Lindgren nestačil reagovat a za 126 sekund to zásluhou Panarina a Veseyho bylo už 3:0…

„Úžasný moment, byl jsem z toho taky v šoku,“ netajil Rempe, ale pak už se začal chválit. Vím, že umím dobře bruslit (…) a hrát do těla. Jsem stavěný na play off.“

A spoluhráči by s tím asi i souhlasili. „Lidi jeho trefa vybláznila. A vtipné bylo sledovat i Rempeho výraz, když dal gól,“ přikývl Vesey. „Fanoušci šíleli, střídačka jásala,“ souhlasil Panarin.

Nyní už kultovnímu kanadskému útočníkovi přitom stačilo odehrát jen necelých devět minut. Diváky v MSG však rozvášnil na maximum.

„Naši příznivci jsou nejlepší,“ děkoval Rempe svému fanklubu, k němuž se připojila i jeho matka Janice, která tak poprvé viděla synův duel za Rangers. A zjistila, že se synátor v New Yorku dokáže živit poctivě, když chce.

Reklama