Hlavní obsah

Nezájem. Na apatickou ruskou hvězdu se v Torontu bučelo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Produktivitě NHL vévodí Nikita Kučerov s 85 body, v dovednostním klání 12 hvězd na All-Star Game v Torontu ale skončil beznadějně poslední. Apatické představení ruského útočníka z Tampy Bay vyvolalo rozpaky na sítích i v hale, kde se na znuděného hokejistu bučelo.

Foto: Nick Turchiaro, Reuters

Ruský hokejista Nikita Kučerov při All-Stars Game

Článek

NHL připravila zábavnou show, v níž se sčítaly výsledky jednotlivých disciplín a šampion Connor McDavid z Edmontonu pak korunoval svou dominanci během své jízdy překážkovou dráhou. I dalších deset adeptů, včetně bostonského Davida Pastrňáka, se zapáleně pustilo do jednotlivých soutěží, jejichž celkový vítěz obdržel šek na milion dolarů. Našla se ale výjimka: Kučerov.

Třicetiletý Rus patří bezpochyby mezi nejlepší hráče NHL. V letech 2020 a 2021 získal s Lightning Stanley Cup, v roce 2019 vyhrál trojkorunu Hart Trophy, Art Ross Trophy, Ted Lindsay Award, na Utkání hvězd je popáté. Po tom, co předvedl v pátek, je ale otázkou, zda ho zvát příště.

„Nejde o nějak důležitou věc, ale pokud Nikita Kučerov na dovednostní soutěže kašlal, měl na ně pustit někoho jiného. Je to trapné,“ napsali na serveru The Athletic. Fanoušci na sítích byli z Rusova lážo plážo ježdění v soutěžích techniky hokejky a přihrávek nepříjemně zaskočeni.

„Hráč, který od klubu NHL dostává 10 milionů dolarů ročně, by mohl na prestižní akci NHL ukázat nějakou snahu,“ stojí v jedné z reakcí. Pár fanoušků se naopak Kučerova zastává a berou to tak, že šlo o sofistikovaný ‚trolling‘. Každopádně měl silnou odezvu i v hledišti Scotiabank Areny, kde diváci dávali najevo své rozladění.

Sám Kučerov ale necítil velké rozpaky. „Byl to pro mě velký zážitek. Sedět vedle Connora a sledovat, co všechno dokáže… A navíc v takové rychlosti,“ prohlásil Rus, který do torontského večera vnesl naopak jistou dávku pomalosti a lhostejnosti.

„On i v zápasech působí dost profesorsky. Ale v přehledu na ledě se mu nikdo nevyrovná,“ poznamenal čtyřnásobný účastník All-Star Game Patrik Eliáš.

Reklama

Související témata: