Hlavní obsah

Nejlepší hokejisté proti těm nejlepším. Ovšem bez Čechů, rozhodla NHL

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

To, o čem se v posledních měsících v hokejových kruzích čile mluvilo, je nyní stoprocentní. Hokejová NHL a Hráčská asociace NHLPA v pátek oznámily, že v roce 2025 dojde uprostřed sezony na turnaj čtyř nejlepších národních týmů složených výhradně z hráčů působících v NHL. Informaci ještě před oficiálním potvrzením zveřejnil uznávaný novinář Frank Seravalli.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Česká reprezentace má na elitním turnaji chybět

Článek

A bohužel přišlo potvrzení již dřívějších informací. Česko se turnaje, který by se měl pod záštitou kanadsko-americké nejlepší hokejové soutěže světa konat v kanadském Torontu a americkém Bostonu, účastnit nebude.

Vcelku logicky, neboť Češi by nebyli schopni složit mužstvo výhradně z hráčů působících v NHL. Turnaje se zúčastní jen čtyři země - Kanada, USA, Švédsko a Finsko. Oficiálně to bylo oznámeno v pátek na tiskové konferenci v Torontu před víkendovým Utkáním hvězd NHL.

Již dříve komisionář NHL Gary Bettman tvrdil, že turnaj nebude nazýván Světovým pohárem, který se naposledy konal v roce 2016. „Chceme mít, pokud to bude možné, v roce 2025 mezinárodní turnaj uprostřed sezony. Nešlo by o Světový pohár, ale o jakousi přehlídku nejlepších proti nejlepším s cílem uspořádat v roce 2028 Světový pohár v plném formátu,“ nechal se slyšet Bettman v prosinci.

NHL v pátek zároveň potvrdila návrat svých hráčů na olympijské hry. „Oficiálně oznamujeme, že hráči NHL se zúčastní zimních olympijských her 2026 a 2030,“ uvedl Bettman. Nejprestižnější hokejová liga světa umožnila start svým hráčům na OH naposledy v Soči 2014.

Reklama

Související témata: