Hlavní obsah

NHL odložila dalších šest duelů, klubům umožnila rozšířit soupisky o šest hráčů

Aktualizováno

Kvůli koronaviru odložilo vedení NHL dalších šest zápasů. V úterý se nebude hrát utkání Chicago - Columbus, ve středu vypadnou z programu duely Winnipeg - Chicago, Toronto - Pittsburgh, Ottawa - Boston a Colorado - Dallas. Dallas pak v pátek nebude hostit ani odvetný duel s Coloradem. Elitní zámořská liga už musela přesunout termíny 70 duelů a stejně jako v minulé sezoně dočasně umožnila klubům rozšířit třiadvacetičlenný kádr o dalších maximálně šest hokejistů.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Slovinský útočník Los Angeles Kings Anže Kopitar (11) se pokouší zakončit akci před brankou Washingtonu, kterou střeží Vítek Vaněček.

Článek

K oživení myšlenky takzvaných "taxi squads" sáhla NHL po nedělní dohodě s hráčskou asociací NHLPA. Pokud někteří hokejisté nemohou nastoupit kvůli opatřením proti šíření covidu-19, mají trenéři rychle k dispozici náhradu. Skupina hráčů z nižších lig s týmem trénuje, cestuje na zápasy a podrobuje se také pravidelnému testování. Nové pravidlo má platit minimálně do začátku února.

NHL se hrála naposledy v úterý. Od středy vedení soutěže vyhlásilo kvůli nepříznivé epidemické situaci v týmech prodlouženou vánoční přestávku. Hrát se nebude ani dnes, kdy mělo být na programu 14 zápasů, v úterý by se liga měla znovu rozjet třemi duely.

Mezitím ohlásily další potíže s koronavirem Dallas, New York Islanders a Buffalo, kde se vedle dvou hráčů nakazil i hlavní trenér Don Granato.

Kvůli množství odložených zápasů zrušila NHL start svých hráčů na únorových olympijských hrách v Pekingu. V době jejich konání hodlá skluz dohnat.

Reklama