Hlavní obsah

NHL poznává nový trend. Možná je to tak přebyznysované, že už ani nejde o sport, reaguje expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záběry Rasmuse Sandina, jak opouští trénink Toronta, protože se právě dozvěděl o přestupu do Washingtonu, patří k hitům letošního přestupového období v NHL. Hokejové experty však zaujal především nový trend v chování klubů, které nechávají hráče mimo sestavu i podobu více týdnů s oficiálním odůvodněním, že jde o záležitosti související s přestupem. „V NHL to nikdy nebývalo. To jsem ještě nezažil a nepamatuji si, že by tam k něčemu takovému docházelo,“ podivuje se Martin Pešout v pořadu Příklep na Sport.cz.

Blížící se přestupová uzávěrka NHL přináší občas bizarní momenty. Pasáž z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

A podivuje se také například Gary Bettman. „Je to něco, na co bychom se měli zaměřit," uvádí komisionář NHL.

V zámoří se skloňují především jména Jakoba Chychruna a Vladislava Gavrikova. Prvně jmenovaný se nakonec dočkal přestupu z Arizony do Ottawy, ruský zadák pak zamířil z Columbusu do Los Angeles.

„Možná už je to tak přebyznysované, že už nejde o sport," míní Pešout. „Myslím si, že je asi špatně postavená hráčská smlouva a že určitě v té další se to promítne, protože to je nedůstojné vůči hráčům," dodává sportovní manažer Chomutova.

Patrick Kane? Tohle jméno nesnáším. Vzpomínka v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Ve stejném duchu hovoří také novinář Martin Kézr. „Byznysové hledisko převažuje to sportovní, protože jde hlavně o to nechat naše budoucí zboží v klidu, nezranit, neobouchat," říká šéfredaktor Sport.cz a sportovní rubriky Práva.

Příklep s hokejovým trenérem Martinem PešoutemVideo: Sport.cz

Uzávěrka přestupů v nejprestižnější hokejové soutěži je stanovena na pátek 3.3. ve tři hodiny odpoledne východního času, tedy ve 21:00 SEČ a dosavadní dění ukazuje, že se vyplatí sledovat transfery až do konce.

Reklama

Související témata: