Hlavní obsah

NHL se i příští sezónu ukáže v Evropě! Která čtyři mužstva přijedou?

New York/Praha

I v příští sezóně se hokejoví fanoušci dočkají zápasů NHL konaných v Evropě. Týmy Edmontonu a New Jersey odehrají svůj úvodní duel ročníku 2018/19 6. října v hale Scandinavium ve švédském Göteborgu. Dalšími „evropskými“ zápasy pak budou střetnutí Floridy s Winnipegem 1. a 2. listopadu v helsinské Hartwall Areně. Všechna tři utkání jsou součástí projektu NHL Global Series, který běží druhým rokem.

Foto: Perry Nelson, Reuters

Obránce Edmontonu Oscar Klefbom (vlevo) a útočník Leon Draisaitl se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

„Bude to neuvěřitelný zážitek nejen pro náš tým, ale i finské publikum," říká finský útočník Winnipegu Patrik Laine. „Většina (Finů) neměla možnost vidět utkání NHL naživo, takže teď mají ideální příležitost, aby spatřili ty nejlepší hráče světa. Bude to neskutečné," těší se Laine na souboj s krajanem Aleksandrem Barkovem z Floridy ve finské metropoli. Jets a Panthers se postarají o pátý a šestý zápas na území Finska; tak jako v minulosti opět v Helsinkách.

V Evropě se uskutečnilo už 22 zápasů základní části NHL, těmi posledními dvěma byly dva duely probíhající sezóny mezi Ottawou a Coloradem ve Stockholmu. Švédsko nyní uvidí už deváté utkání NHL, premiérově ale bude dějištěm Göteborg.

Česká republika dosud hostila čtyři utkání NHL. V roce 2008 se v Praze odehrála dvě utkání mezi NY Rangers a Tampou Bay, o dva roky později dva zápasy Bostonu s Phoenixem.

Ďáblové se švýcarskou jedničkou loňského draftu NHL Nico Hischierem absolvují na přelomu září a října tréninkový kemp v Evropě, během kterého nastoupí 1. října v přípravném zápase ve Švýcarsku proti Bernu. V Kolíně nad Rýnem, rodném městě hvězdy Olejářů Leona Draisaitla, se zase 3. října střetne Edmonton s místním týmem hrajícím nejvyšší německou soutěž.

„I tenhle přípravný zápas u nás upoutá velkou pozornost. Kolín nad Rýnem je sportovní město, fanoušci mají rádi nejen tamní fotbal, ale podporují všechny své sportovní celky. Je pro mě mimořádná událost, že si budu moct zahrát proti Kolínu. Trénuje ho navíc můj táta, bude fakt velká zábava hrát proti nim," připomíná Leon Draisaitl svého otce Petera, který v minulosti vedl i České Budějovice, Hradec Králové a Pardubice.

Reklama