Hlavní obsah

NHL se v říjnu vrátí do Prahy. Podle amerických novinářů tu bude hrát New Jersey a Buffalo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejová NHL by se na podzim zase měla vrátit do Prahy. Informují o tom někteří zámořští hokejoví novináři, kteří přidali i konkrétní podrobnosti. V O2 Areně se podle nich v říjnu ve dvou zápasech představí týmy New Jersey Devils a Buffalo Sabres. „Sabres nejprve v Mnichově odehrají přátelský zápas a pak se přesunou do Prahy, kde je čekají dvě utkání s Devils,“ tvrdí kupříkladu respektovaný žurnalista David Pagnotta.

Foto: Ed Mulholland, Reuters

Gólman New Jersey Devils Vítek Vaněček zasahuje v utkání proti Coloradu

Článek

NHL se netají tím, že ráda v Evropě hraje – a Praha je samozřejmě její oblíbenou destinací. Uskutečnilo se tu už sedm zápasů a v říjnu by měly přibýt další dva. Na jedné straně to bude New Jersey Devils, v němž aktuálně působí brankář Vít Vaněček a útočníci Ondřej Palát s Tomášem Noskem. Na straně druhé pak Buffalo Sabres, v jehož kádru by se už mohl etablovat Jiří Kulich.

„Že k těm zápasům dojde, potvrdily naše zdroje,“ uvedl novinář James Nichols z New Jersey Hockey Now.

Podle něj se pak ještě v listopadu ve finském Tampere představí Dallas Stars a Florida Panthers.

Pokud se zprávy o českých zápasech NHL potvrdí, bude to zároveň skvělá příležitost poděkovat legendám. Ikonou Devils je útočník Patrik Eliáš, s Buffalem je zase neodmyslitelně spjat brankář Dominik Hašek.

Reklama