Hlavní obsah

Nemilosrdný trest pro Kubalíkova spoluhráče: NHL ho suspendovala na 41 zápasů!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vedení NHL suspendovalo amerického útočníka Ottawy Shanea Pinta na 41 zápasů za porušení pravidla soutěže o sázení na sportovní zápasy.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Ottawy Shane Pinto si hokej dlouho nezahraje.

Článek

Talentovaný centr, kterého si Senátoři vybrali ve druhém kole draftu roku 2019, zažil průlomovou minulou sezonu. V 82 zápasech nasázel dvacet gólů a přidal 15 asistencí. Na nové smlouvě se s klubem však dosud nedohodl, a proto do aktuálního ročníku ještě nezasáhl.

Právě vyšetřování ze strany NHL, které nyní skončilo dlouhým distancem, nejspíš stálo za stále neprodlouženým kontraktem.

„Chci se omluvit NHL, Ottawě Senators, mým spoluhráčům, fanouškům a městu Ottawa a hlavně mé rodině. Beru na sebe plnou zodpovědnost za své činy a těším se, až se vrátím na led se svým týmem,“ uvedl Pinto, spoluhráč Dominika Kubalíka, v prohlášení zveřejněném na stránkách Ottawy.

Vedení NHL ve zprávě sdělilo, že vyšetřování nepřineslo žádný důkaz, že by Pinto sázel na zápasy NHL. Podle zámořských novinářů by měl trest platit od začátku sezony (Ottawa zatím odehrála šest zápasů) a nemá na něj vliv, že se hráč zatím nedomluvil na nové smlouvě.

„Víme, že Shane má výčitky svědomí ze svých chyb. Ottawa Senators plně podporují pravidla NHL o hazardních hrách. I když je celá organizace zarmoucena, zůstává Shaneovi věrna a bude spolupracovat na tom, aby udělala vše, co je nezbytné, aby mu pomohla poskytnout podporu, která mu umožní řešit jeho problémy a stát se silným přispěvatelem do naší komunity,“ píše klub v prohlášení.

„Až nastane ten správný čas a s požehnáním ligy, přivítáme ho zpět v organizaci a přijmeme ho jako jednoho z našich,“ uzavřela Ottawa.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články