Hlavní obsah

NHL truchlí. Zemřel klubový majitel, který prosadil na stadion ukrajinskou hymnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zámořská NHL truchlí. Ve věku 62 let zemřel v pondělí na blíže nespecifikovanou nemoc majitel klubu Ottawa Senators Eugene Melnyk. Klub oznámil informaci na svých stránkách.

Foto: Adrian Wyld, ČTK/AP

Majitel Ottawy Eugene Melnyk na archivním snímku.

Článek

„NHL truchlí nad úmrtím Eugena Melnyka," uvedl v prohlášení ligy komisionář Garry Bettman. Kromě jeho manažerských schopností a zápalu pro hokej i klub také Bettman vyzdvihl jeho filantropické aktivity zaměřené zejména na pomoc dětem a v poslední době také na pomoc zemi jeho rodičů - válkou těžce zkoušené Ukrajině.

„Jménem NHL chci vyjádřit upřímnou soustrast Eugenovým dcerám Anně a Olivii, celé jeho rodině a všem, které zahrnoval svojí velkorysostí," dodal Bettman.

Melnyk byl vlastníkem Senators od roku 2003. Klub pod jeho vládou hrál jednou finále Stanley Cupu v roce 2007, kdy prohrál s Anaheimem.

Nedávno se jeho jméno dostalo do médií po celém světě, když rozhodl, že se před domácími zápasy hokejistů Ottawy bude ve zbytku sezony NHL hrát ukrajinská hymna na znamení podpory země v boji proti ruské invazi.

Halu Canadian Tire Centre poskytl jako styčný bod pro sběr charitativních darů a na podporu humanitárních a zdravotnických organizací pomáhajících Ukrajině věnoval část prostředků z komunitní nadace Senators.

Reklama

Související témata: