Hlavní obsah

NHLPA podala stížnost proti ukončení Kaneovy smlouvy v San Jose

Hráčská unie NHLPA podala formální stížnost proti ukončení kontraktu hokejového útočníka Evandera Kanea ze strany San Jose. Třicetiletému Kanaďanovi skončila u Sharks oficiálně smlouva v neděli, poté co si ho žádný klub NHL nevybral ze seznamu nechráněných hráčů, kam ho klub umístil v sobotu.

Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP

Působení hokejového útočníka Evandera Kanea v San Jose Sharks je u konce

Článek

Vedení San Jose tvrdí, že Kane porušil kontrakt v NHL tím, že se dopustil přestupku proti koronavirovým pravidlům v nižší AHL. Ve farmářském týmu San Jose Barracuda odehrál v prosinci pět utkání poté, co mu vypršel distanc na 21 zápasů za falšování potvrzení o očkování. Podle médií se krátce před Vánoci dostal Kane na takzvaný covidový protokol a odcestoval domů do Vancouveru, čímž porušil pravidla AHL.

Bývalému hráči Atlanty, Winnipegu a Buffala běžel čtvrtý rok sedmileté smlouvy na 49 milionů dolarů, kterou podepsal v roce 2018. Předčasným ukončením kontraktu tak přišel o 22,8 milionu. V minulé sezoně byl nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem San Jose, vzbuzoval ale také kontroverze svými údajnými dluhy v kasinu, obviněním z napadení a podezřením ze sázení na zápasy NHL.

Reklama