Hlavní obsah

O Vránovi se jedná v zákulisí. Ve hře je výměna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pointa je stejná, ale příběh doznal změn. O Jakuba Vránu podle posledních informací jeho klub ze St. Louis Blues v NHL ztratil zájem. Českého útočníka se ale nakonec rozhodl neumístit na waiver list, o jeho odchodu z Missouri se nyní má jednat v zákulisí. Jeho dny u Blues jsou však podle všeho naplněny.

Foto: Profimedia.cz

Český útočník Jakub Vrána může v NHL znovu změnit působiště.

Článek

Sedmadvacetiletý útočník, od něhož se v sezoně čekalo 30 a více gólů, se za 19 zápasů nové sezony trefil jen dvakrát a osmkrát se ocitl jako zdravý náhradník mimo sestavu. Kouč Craig Berube kritizoval jeho slabý zápal pro hru. Nakonec Blues došla trpělivost a s Vránou už nepočítají.

V pondělí ráno bylo českému útočníkovi a jeho agentovi J.P. Barrymu klubem oznámeno, že bude později odpoledne prostřednictvím waiver listu nabízen ostatním 31 týmům. Nakonec se tak nestalo, což jen prohloubilo nejistotu. „(Generální manažer) Doug Armstrong řekl, že Vrána netrénuje, a pokud jsou nějaké další otázky, promluvte si o tom s Dougem,“ odpálkoval dotazy Berube.

„Dnes ráno nás informovali a asi si to zase rozmysleli,“ řekl Vránův agent. „Museli mít nějaké telefonáty, jsem si jistý, že vedou s někým rozhovory,“ věří Barry, že o jeho klienta je i přes nevalné výkony minulých týdnů stále zájem.

Vítěz Stanley Cupu 2018 přišel do St. Louis v rámci výměny s Detroitem a za 20 startů za Blues v závěru minulé sezony posbíral 14 bodů (10+4). V novém působišti se od něj čekaly i v novém ročníku další povedené kousky. O to větší bylo rozčarování, že tak rychlý hráč se skvělou střelou nehraje podle svých schopností. A pro defenzivu je pak vyloženě přítěží.

„Když přišel loni, neměl co ztratit. Dal pár gólů a udělal pár dobrých věcí. Letos to byl ale boj,“ zmínil kouč Berube.

Už když Vrána, který absolvoval program pro léčbu závislostí, do St. Louis přišel, mluvilo se o tom, že to pro Blues není velký risk, jelikož polovinu jeho platu ve výši 2,625 milionu dolarů hradí Red Wings. „Že ho plánují dát na waiver, pro nás ale bylo překvapením,“ řekl agent Barry. Nyní se zdá, že existuje tým, který nechce, aby mu Vránu někdo vyfoukl, a se St. Louis se urychleně spojil.

„Doufám, že to tak je. Když Jakub přišel (do St. Louis), hrál dobře. Jeho předsezonní výkony byly dobré. Jen se zdá, že poslední dva měsíce se mu nedařilo,“ věří Barry ve Vránův restart. „Musíme mu jen držet palce a doufat, že to bude dobrý tým, který mu bude chtít dát šanci.“

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.