Hlavní obsah

Už zase. Zdravý, ale jen na tribuně. Vránu tvrdě zkritizoval vlastní trenér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když na začátku března opustil Detroit, za nějž toho v minulé sezoně i kvůli osobním problémům moc nenahrál, a zamířil do St. Louis, vypadalo to na povedený restart jeho kariéry. Jenže teď se zdá, jako by měl český hokejový útočník Jakub Vrána přistřižená křídla. Už zase… Pro středeční zápas Bluesmanů na ledě Arizony se nevešel do sestavy. Přestože byl zdravý a připravený nastoupit. Výhru 6:5 sledoval jen z tribuny.

Foto: Jeff Curry, Reuters

Jakub Vrána ze St. Louis.

Článek

Dvacet zápasů a v nich deset gólů a čtyři asistence. Slušná bilance 27letého pražského rodáka v minulém ročníku po přesunu k Blues. Fanoušci byli z Vrány nadšení, pochvalovali si jej trenéři a sám vítěz Stanley Cupu z roku 2018 si lebedil, jak mu angažmá v Blues sedí.

Jenže v aktuálním ročníku už je to jiná písnička. Pochmurnější. „Prostě od něj potřebujeme víc,“ natvrdo vypálil kouč St. Louis Craig Berube, proč že se Vránu rozhodl nenominovat k zápasu v Arizoně.

Už v neděli proti Anaheimu strávil Vrána na ledě jen 9 minut a 43 vteřin. O tři dny později se nepřevlékl do výstroje vůbec. Přitom ne poprvé v sezoně. Stejně tak tomu bylo už na konci října proti Calgary.

Foto: Robert Edwards, Reuters

Trenér Craig Berube na střídačce St. Louis.

Důvod je jasný. Trenérům vadí Vránovo nedostatečné nasazení a nízká pracovní morálka. Koneckonců i ve svých předešlých angažmá ve Washingtonu a Detroitu český forvard zažil zápasy, které sledoval jen z tribuny, přestože jej netrápilo žádné zranění.

„Jsou určité momenty v jeho hře, kdy mi přijde, že vyčkává na šanci skórovat a nepracuje. A my potřebujeme, aby makal. Aby víc bojoval,“ vysvětluje Berube, proč Vránu, jenž za 15 duelů aktuálního ročníku zapsal jen dvě branky a čtyři asistence, ve středu odstavil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Vrána.

„Má skvělou střelu a umí výborně bruslit. Jenže já u něj toho bruslení a celkově práce prostě vidím málo,“ pokrčil rameny trenér.

Teď je na Vránovi, jak zareaguje. Jestli na sobě zamaká a začne pracovat víc pro tým. Pokud ne, může jeho konec v Blues přijít dřív než po sezoně, kdy mu v klubu končí kontrakt.

Reklama