Hlavní obsah

Obránce Haš se přesunul z Washingtonu na farmu do Hershey, Reichel zamířil do Manitoby

Hokejový obránce Martin Haš zamířil z přípravy Washingtonu na farmu do Hershey do nižší zámořské soutěže AHL. Jednadvacetiletý odchovanec pražských Letňan, jehož draftovali Capitals v roce 2019 v pátém kole na 153. místě, působil v minulé sezoně v Shawiniganu v juniorské QMJHL. Útočník Kristian Reichel se přesunul z přípravného kempu Winnipegu na farmu do Manitoby.

Foto: Profimedia.cz

Hokejový obránce Martin Haš (vpravo) se z Washingtonu přesunul na farmu. Archivní foto

Článek

Haš nemá s Washingtonem smlouvu. Letos v přípravě nastoupil za Capitals jednou a nebodoval, loni si připsal v jednom utkání jednu asistenci. S Shawiniganem v minulé sezoně vyhrál QMJHL a představil se i na Memorial Cupu.

V QMJHL nasbíral v 57 zápasech základní části 20 bodů za osm branek a 12 asistencí. V 16 duelech play off měl na kontě šest bodů za dvě trefy a čtyři přihrávky. Ve čtyřech utkáních Memorial Cupu nebodoval.

Haš sehrál v sezoně 2019/20 i pět zápasů ve finské lize za Tapparu Tampere, kam odešel už v 16 letech z pražské Sparty. Vstřelil jednu branku. Účastník dvou mistrovství světa osmnáctek a dvou světových šampionátů dvacítek působil také v OHL v North Bay a Guelphu.

Reichel zamířil z Winnipegu na farmu do Manitoby

Hokejový útočník Kristian Reichel se přesunul z přípravného kempu Winnipegu na farmu do Manitoby. Čtyřiadvacetiletého syna olympijského vítěze z Nagana a trojnásobného mistra světa Roberta Reichla čeká už pátá sezona v nižší soutěži AHL. V minulém ročníku debutoval v NHL a ve 13 zápasech za Jets si připsal gól a asistenci.

Reichel s Winnipegem podepsal v březnu novou dvouletou dvoucestnou smlouvu na 775.000 dolarů ročně, z čehož 25.000 dolarů tvoří podpisový bonus. Na farmě má zajištěný plat 150.000 dolarů. V letošní přípravě nastoupil za Jets v jednom zápase a nebodoval.

Odchovanec Litvínova působí v zámoří od roku 2017. Po sezoně v juniorské soutěži WHL podepsal jako nedraftovaný hráč smlouvu s farmou Winnipegu týmem Manitoba Moose. Následně Reichel získal kontrakt i s Jets. V AHL za Manitobu má na kontě 153 utkání a 52 bodů za 25 tref a 27 přihrávek.

Reklama

Související témata: