Hlavní obsah

Obránce Jiříček podepsal tříletou smlouvu s Columbusem

Osmnáctiletý obránce David Jiříček podepsal v NHL tříletou nováčkovskou smlouvu s Columbusem. Bronzový medailista z květnového seniorského mistrovství světa ve Finsku byl minulý týden draftován jako šestý hráč v pořadí a byl nejvýše umístěným českým hokejistou.

Foto: Ryan Remiorz, ČTK/AP

David Jiříček při draftu obléká dres Columbusu Blue Jackets.

Článek

Podle zámořských médií si Jiříček, který je momentálně na kempu Columbusu, může vydělat každý rok maximálně 950.000 dolarů.

Hráčův agent Michal Sivek v rozhovoru pro web iSport.cz uvedl, že momentálně není rozhodnuto, zda bude Jiříček příští sezonu působit v zámoří nebude bude pokračovat v extraligové Plzni.

"Záleží, jak se David předvede v září na kempu. Podle toho se všechno bude odvíjet a Columbus si určí cestu. Pokud by si rovnou nevybojoval místo v NHL, variant je určitě víc, ať farma, Plzeň, nebo i třeba něco jiného. Ale to všechno se bude řešit opravdu až v návaznosti na to, jak dopadne kemp," řekl Sivek.

Jiříček má za sebou dvě plnohodnotné sezony v extraligové Plzni. V posledním ročníku, které ale poznamenalo jeho zranění na juniorském světovém šampionátu, odehrál v nejvyšší domácí seniorské soutěži 29 zápasů, vstřelil pět branek a přidal šest asistencí.

Reklama