Hlavní obsah

St. Louis - Minnesota 5:8Obrozený Vrána válí, proti Minnesotě se trefil dvakrát, na výhru to však nestačilo

Aktualizováno

Jakub Vrána vstřelil ve středečním programu NHL dva góly, ale hokejisté St. Louis podlehli v domácím utkání Minnesotě 5:8. Český útočník se poprvé v sezoně prosadil dvakrát v jednom duelu a vylepšil svoji bilanci od nedávného příchodu do týmu Blues na čtyři branky v pěti zápasech.

Foto: Jeff Le, Reuters

Jakub Vrána se raduje z branky

Článek

Vrána dal oba góly v první třetině a v obou případech v početní výhodě. Nejprve se v 15. minutě parádní individuální akcí prosmýkl mezi bránící čtveřicí a zakončil střelou nad rameno gólmana Marca-Andrého Fleuryho. Druhý gól přidal o tři minuty později. Po buly v útočném pásmu dostal prostor na ose hřiště a tvrdou ranou zvýšil na 3:1.

Český útočník kvůli čerstvé řezné ráně pod nosem nastoupil s celoobličejovým krytem. S 25 stehy odehrál přes 14 minut, ke dvěma gólovým střelám přidal další tři pokusy a byl nejaktivnějším střelcem Blues.

Domácí přišli o náskok během necelých dvou minut ve druhé třetině, kdy Minnesota třemi góly otočila skóre. Na 4:4 ještě dokázal srovnat Pavel Bučněvič, Wild ale odpověděli čtyřmi brankami a Bučněvič završením svého druhého hattricku v NHL už jen snížil.

Rozhodčí v utkání rozdali 37 trestných minut a celkem 17 jich posbíral Jordan Binnington. Domácí brankář po pátém inkasovaném gólu neudržel nervy a napadl slavícího Ryana Hartmana, jediného dvougólového střelce vítězů. Spoluhráče přijel přes celé hřiště pomstít Fleury, na brankářskou bitku ale kvůli intervenci rozhodčích nedošlo.

"Je to tvrdý tým, který se často tlačí do branky. Hrát proti nim je velmi nepříjemné. Já byl z jejich počínání frustrovaný a bohužel jsem se nedokázal ovládnout," řekl Binnington. "Myslím, že Hartman ví, co v brankovišti dělá, a dělá to dobře. Jeho styl hry se mi líbí, dnes jsem to ale neustál," dodal devětadvacetiletý gólman.

Domácí brankář po pátém inkasovaném gólu neudržel nervy a napadl slavícího Ryana Hartmana, jediného dvougólového střelce vítězů. Spoluhráče přijel přes celé hřiště pomstít Fleury, na brankářskou bitku ale kvůli intervenci rozhodčích nedošlo.

"Je to tvrdý tým, který se často tlačí do branky. Hrát proti nim je velmi nepříjemné. Já byl z jejich počínání frustrovaný a bohužel jsem se nedokázal ovládnout," řekl Binnington. "Myslím, že Hartman ví, co v brankovišti dělá, a dělá to dobře. Jeho styl hry se mi líbí, dnes jsem to ale neustál," dodal devětadvacetiletý gólman.

Toronto podlehlo Coloradu 1:2 po samostatných nájezdech a prohrálo druhý domácí zápas během třech dnů. Vítězství obhájců Stanleyova poháru v rozstřelu zařídil Nathan MacKinnon. Hokejisté Avalanche vyhráli potřetí za sebou a posunuli se na páté místo Západní konference.

"Náš dnešní výkon se mi opravdu líbil. Je důležité, že jsme navázali na vítězství z Montrealu a čtyřzápasový trip jsme začali dvěma výhrami. Dnes jsme předvedli výborný defenzivní výkon," uvedl trenér Colorada Jared Bednar s poukazem na to, že jeho tým umožnil soupeři pouze 18 střel na branku za 65 minut hry.

Washington porazil Buffalo 5:4 po nájezdech a zaznamenal důležité dva body v boji o postup do play off. Capitals se posunuli před Sabres na desáté místo Východní konference a na osmé New York Islanders, kteří drží druhou divokou kartu pro postup do vyřazovacích bojů, ztrácejí pět bodů. Buffalo je o bod zpět.

Islanders náskok udrželi díky výhře 6:3 na ledě Anaheimu. Strůjcem výhry newyorského celku byl s gólem a třemi nahrávkami Kyle Palmieri. Dvě branky vstřelil Brock Nelson. Český gólman Anaheimu Lukáš Dostál do zápasu nezasáhl.

Výsledky NHL:
Toronto - Colorado 1:2 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)
Branky: 4. Rielly - 15. Rantanen, rozhodující sam. nájezd MacKinnon. Střely na branku: 18:29. Diváci: 19.102. Hvězdy zápasu: 1. Georgijev (Colorado), 2. Samsonov, 3. Rielly (oba Toronto).
Anaheim - NY Islanders 3:6 (2:1, 0:2, 1:3)
Branky: 18. a 56. Shattenkirk, 1. Max Jones - 40. a 50. Nelson, 13. Palmieri, 30. Fasching, 43. Engvall, 53. Parise. Střely na branku: 23:33. Diváci: 13.552. Hvězdy zápasu: 1. Palmieri, 2. Nelson (oba NY Islanders, 3. Shattenkirk (Anaheim).
St. Louis - Minnesota 5:8 (3:1, 1:5, 1:2)
Branky: 5., 32. a 55. Bučněvič, 15. a 18. VRÁNA - 33. a 49. Hartman, 13. J. Eriksson Ek, 25. Klingberg, 27. Sundqvist, 27. Shaw, 34. Goligoski, 43. Reaves. Střely na branku: 36:35. Diváci: 18.096. Hvězdy zápasu: 1. Hartman (Minnesota), 2. Bučněvič (St. Louis), 3. Eriksson Ek (Minnesota).
Washington - Buffalo 5:4 po sam. nájezdech (1:3, 0:0, 3:1 - 0:0)
Branky: 42. a rozhodující sam. nájezd Kuzněcov, 1. Oshie, 51. Ovečkin, 59. Wilson - 5. Ljubuškin, 9. Peterka, 19. Jost, 46. Girgensons. Střely na branku: 39:27. Diváci: 18.573. Hvězdy zápasu: 1. Ovečkin, 2. Oshie (oba Washington), 3. Krebs (Buffalo).

Reklama

Související témata: