Hlavní obsah

Ostrá diskuse o NHL! Neomilostní bílého kluka, který týral postiženého Afroameričana, ale Ovečkin hraje dál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejovou NHL zřejmě nejvíce rezonuje kauza Mitchella Millera, jenž byl ve 14 letech usvědčen ze šikany spolužáka. V Příklepu na Sport.cz se proto diskutuje, zda by za prohřešky na základní škole měl mít dnes již 20letý hokejista doživotně znemožněno hrát v NHL. „Myslím, že by ten člověk měl dostat druhou šanci, ale myslím si, že ji nedostane,“ míní Jakub Koreis.

Neomilostní bílého kluka, který týral postiženého Afroameričana. Ovečkin však hraje dál. Ostrá diskuse v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Připomeňme, že Miller měl původně nakročeno do Arizony. Kojoti se však dodatečně vzdali práv na amerického zadáka krátce poté, co si jej v draftu 2020 vybrali. Druhou šanci měl dostat letos v Bostonu, ten však pod palbou kritiky smlouvu vypověděl po dvou dnech.

Počínání Medvědů kritizoval také Gary Bettman, komisionář NHL, podle něhož Miller není způsobilý nastoupit do ligy. „Viděli jste to zděšení Garyho Bettmana, když se vůbec dozvěděl o tom, co má Boston za lubem?" upozorňuje Jan Škvor, který je také ve studiu v pořadu moderovaném Honzou Homolkou.

Legenda ruského hokeje uvízla v Kyjevě. Stejně bych tu zůstal, vzkazuje. Pasáž z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

„Já té NHL rozumím, částečně si myslím, že je to trochu pokrytectví, protože když to převedeme na válku a na Rusy, tak nikomu nevadí, že v lize držíme Ovečkina, který má furt na instagramu fotku s Putinem," kritizuje Škvor.

Jak slavní hokejoví experti přišli o práci v televizi? Pasáž v PříklepuVideo: Sport.cz

Koreis však hledá vysvětlení v současném nastavení severoamerické společnosti. „V tom klimatu, kde se snaží vytvořit stejné příležitosti pro lidi jiných ras, než je bílá, tak si nedokážu představit, že bude omilostněn bílý privilegovaný kluk, který týral postiženého Afroameričana," vysvětluje bývalý profesionální hokejista, který působil tři sezony ve farmářské AHL.

„NHL by vypadala strašně špatně a slízla by to ze všech stran, takže si myslím, že tenhle hráč se v soutěži nikdy neobjeví," pokračuje 38letý hokejový expert.

Reklama