Hlavní obsah

Ovečkin dostihl další legendu. Lepší už je jen Jágr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský útočník Alexandr Ovečkin se v rekordních statistikách zaslíbené NHL posunul na další milník. V nočním utkání proti Philadelphii (9:2) otevřel kapitán Capitals v 7. minutě skóre zápasu a zaznamenal tak už 131. úvodní trefu v kariéře. V historických tabulkách tím vyrovnal zápis někdejšího vynikajícího amerického kanonýra Bretta Hulla a před touto dvojicí už figuruje s lepším výsledkem pouze jedno jméno – Jaromír Jágr.

Foto: Profimedia.cz

Ruský kanonýr Alexandr Ovečkin s krajanem a brankářem Washingtonu Iljou Samsonovem.

Článek

Kladenský rodák během svého působení v elitní zámořské soutěži zaznamenal dohromady 135 úvodních branek zápasu.

Ovečkin v letošní sezoně vstřelil zatím 46 gólů a v aktuální tabulce nejlepších kanonýrů soutěže mu patří čtvrté místo. V kariéře už mu statistici NHL evidují 776 tref, což Rusa řadí v historickém pořadí na třetí pozici za kanadské ikony Gordieho Howea (801) a Waynea Gretzkého (894). V probíhajícím ročníku předstihl Ovečkin legendy Marcela Dionnea (731), Hulla (741) a do té doby nejlepšího evropského střelce Jágra (766).

Mezi nejlepšími střelci v přesilovkách pak překonal s 275 zásahy Davea Andreychuka a ve vítězných brankách dostihl Howea (121). Také této statistice v NHL nadále vévodí Jágr, který nashromáždil 135 vítězných branek.

Reklama

Související témata: