Hlavní obsah

Paráda mrtvého muže! Zbaštil mi to, smál se český hrdina Voráček

Paráda, fantazie v podání českého mazáka Jakuba Voráčka. Ten v prodloužení rozhodl o výhře své Philadelphie na ledě New York Rangers 5:4 a rozdováděl komentátora, který nadšeně křičel do mikrofonu „Džejkob Voraček dává gól a Philadelphia vítězí," burácel do éteru, zatímco se ryšavý Čech na ledě radoval se spoluhráči. „Byl jsem k smrti unavený, ale tohle vyšlo skvěle," rozzářil se pak útočník i při hodnocení duelu pro média.

Foto: Bruce Bennett, ČTK/AP

Jakub Voráček rozhoduje o výhře Philadelphie na ledě NY Rangers, v prodloužení překonává Keitha Kinkaida (71).

Článek
Fotogalerie

Voráček byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Do statistik si připsal dvě asistence a vše vyšperkoval zmíněnou trefou v prodloužení. Skóroval z jediné střely na branku, kterou Flyers v této části utkání vyslali na gólmana Jezdců. O to větší paráda to ale byla.

Zkušený útočník přiznal, že byl se silami u konce a vyčerpaný, když ale brankář domácích Keith Kinkaid v prodloužení riskantně rozehrál na Artěmije Panarina, neváhal proti němu Voráček vyrazit. „Byl jsem mrtvý, cítil jsem se šíleně unavený. Ale Panarin už toho měl také dost, puk se ke mně ideálně odrazil," popisoval situaci, po níž jel od modré čáry sám na brankáře Rangers.

A předvedl zakončení jako ze žurnálu. Naznačil, že zakončí bekhendem a gólman na fintu skočill. Následně pak povedeným forhendovým blafákem rozhodl o výhře Philadelphie. „Kinkaid mi to zbaštil. Cítil jsem se skvěle, ale fakt jsem byl unavený. Naštěstí jsem věděl, že mám na zakončení čas, nikdo mě nestíhal. Všechno vyšlo skvěle," vykládal Voráček, který v závěru druhé třetiny vyfasoval dvouminutový trest za hrubost po střetu s Brendanem Smithem.

V utkání posbíral do statistik dvě gólové přihrávký. Poprvé rozehrál přesilovkovou akci, na jejímž konci stál úspěšný střelec Joel Farabee. Ten ale odmítal, že by byl důležitou postavou zápasu. „To Jake a Giroux pro nás tu výhru zařídili," chválil spoluhráče.

Právě Giroux poslal svým gólem na začátku třetí části hry duel plný zvratů do prodloužení. Puk mu ideálně naservíroval křížnou přihrávkou z pravé strany jednatřicetiletý Voráček a pro hvězdu Flyers nebyl problém zblízka skórovat do odkryté klece. V prodloužení si pak ale o pozici největšího hrdiny duelu řekl parádou český útočník.

Reklama

Související témata: